Αποστολέας Θέμα: Χοιρινά λουκάνικα ''Bratwurst''  (Αναγνώστηκε 5457 φορές)

DIVER

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.297
    • Προφίλ
Χοιρινά λουκάνικα ''Bratwurst''
« στις: 28/10/2011, 09:47:25 »
- 3000 gr Χοιρινός κιμάς με αναλογία κρέατος- λίπους περίπου 75-25 %
- 300 gr κρύο νερό
- 82,5 gr μείγμα μπαχαρικών ''Bratwurst''



Oldman

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 346
    • Προφίλ
Απ: Χοιρινά λουκάνικα ''Bratwurst''
« Απάντηση #1 στις: 28/10/2011, 11:49:59 »
Εγώ που δοκίμασα (ένα μπιφτέκι από το κιμά) ήταν Φ Ο Β Ε Ρ Α.!!!!!

Oldman

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 346
    • Προφίλ
Απ: Χοιρινά λουκάνικα ''Bratwurst''
« Απάντηση #2 στις: 07/11/2011, 10:34:15 »
Έβαλα στα κάρβουνα μερικά λουκάνικα "bratwurst". Πολύ νόστιμα γευστικά, με ωραίο "άρωμα". Καμιά σχέση με τα δικά μας "χωριάτικα". Άρεσε σε όλους μας!!!!!!

Pan1979

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 145
    • Προφίλ
Απ: Χοιρινά λουκάνικα ''Bratwurst''
« Απάντηση #3 στις: 20/01/2012, 13:41:03 »
Έκανα και εγώ μια δόση 3 κιλη, ήπια γεύση για μπόλικες μπυρίτσες, κάρβουνα μόνο.

Oldman

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 346
    • Προφίλ
Απ: Χοιρινά λουκάνικα ''Bratwurst''
« Απάντηση #4 στις: 20/01/2012, 14:13:34 »
Μόνο σε ανάγκη τηγανιτό. Κάρβουνο και πάλι κάρβουνο.

kostass

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 646
    • Προφίλ
Απ: Χοιρινά λουκάνικα ''Bratwurst''
« Απάντηση #5 στις: 20/01/2012, 15:37:07 »
Κάρβουνο και πάλι κάρβουνο.

οοοοοοοοχι άααααλλοοοοοοοοο .....
πλάκα κάνω!

εγω να δούμε ποτε θα φτιάξω

Oldman

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 346
    • Προφίλ
Απ: Χοιρινά λουκάνικα ''Bratwurst''
« Απάντηση #6 στις: 20/01/2012, 16:14:14 »
Σε "κόβω" γιά μερακλή, kostass ή κανω λάθος;;;;;;

kostass

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 646
    • Προφίλ
Απ: Χοιρινά λουκάνικα ''Bratwurst''
« Απάντηση #7 στις: 20/01/2012, 16:18:48 »
Σε "κόβω" γιά μερακλή, kostass ή κανω λάθος;;;;;;

όσο είμαστε όλοι οι καμμένοι με τις μπύρες και το φαγητό :p

Kostacula

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 119
    • Προφίλ
Απ: Χοιρινά λουκάνικα ''Bratwurst''
« Απάντηση #8 στις: 30/01/2012, 15:41:31 »
Ξέρω ότι κανονικά πάει με χοιρινό κιμά. Αν βάλω μοσχαρίσιο σε τι θα διαφέρει?
Πάντα μετά τα τσίπουρα θέλει μία κάλη μπύρα

DIVER

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.297
    • Προφίλ
Απ: Χοιρινά λουκάνικα ''Bratwurst''
« Απάντηση #9 στις: 30/01/2012, 16:19:17 »
Θα γίνουν λίγο πιο σφιχτά και στεγνά, αλλά λογικά μια χαρά θα βγούνε.

Kostacula

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 119
    • Προφίλ
Απ: Χοιρινά λουκάνικα ''Bratwurst''
« Απάντηση #10 στις: 30/01/2012, 23:38:22 »
Οκ. Αύριο θα γίνει το μισό μείγμα με χοιρινό και το άλλο μισό με μοσχαρίσιο κιμά. Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα ! ! !
Πάντα μετά τα τσίπουρα θέλει μία κάλη μπύρα

Kostacula

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 119
    • Προφίλ
Απ: Χοιρινά λουκάνικα ''Bratwurst''
« Απάντηση #11 στις: 02/02/2012, 20:43:16 »
Πόσες μέρες να τα αφήσω να στεγνώσουν? Τα έχω εδώ και 2 μέρες και σήμερα που έκοψα 1 ήταν ακόμα υγρό στη μέση
Πάντα μετά τα τσίπουρα θέλει μία κάλη μπύρα

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.497
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Χοιρινά λουκάνικα ''Bratwurst''
« Απάντηση #12 στις: 02/02/2012, 21:35:54 »
Να υποθέσω ότι τα έχεις έξω, έτσι;
Ο καιρός επιτρέπει να τα αφήσεις 4-5 μέρες άνετα.
Turn the page.....

Kostacula

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 119
    • Προφίλ
Απ: Χοιρινά λουκάνικα ''Bratwurst''
« Απάντηση #13 στις: 03/02/2012, 20:19:19 »
Για την ακρίβεια τα έχω στο υπόγειο....
Εκεί η θερμοκρασία είναι σταθερά στους 15...




P.S κάθε φορά που προσπαθώ να κάνω λουκάνικα. παντα μου γίνονται σκληρά και νομίζω ότι φταίει το στέγνωμα  :-[
Πάντα μετά τα τσίπουρα θέλει μία κάλη μπύρα

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.497
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Χοιρινά λουκάνικα ''Bratwurst''
« Απάντηση #14 στις: 03/02/2012, 21:19:03 »
Μια χαρά είσαι. Αυτά θα σου βγούν λουκούμι, να μου το θυμηθείς.  ;D ;D ;D
Turn the page.....