Αποστολέας Θέμα: Das "Boot" - German Pils (AKA: Bohemian Rhapsody)  (Αναγνώστηκε 1478 φορές)

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.916
    • Προφίλ
Das "Boot" - German Pils (AKA: Bohemian Rhapsody)
« στις: 10/05/2016, 13:00:48 »
η κλασσική δοκιμασμένη συνταγή  Bohemian Rhapsody με μικρές παραλλαγές. Το όνομα έχει διπλή σημασίαεκτός του τίτλου της ταινίας....συμβολίζει και τη γαμ..νη γερμανική μπότα που τρώμε....έχουμε αναστενάξει... :P

Το μπυράκι θα γίνει στα πρότυπα της bohemian, δλδ με μαγιά ale, διαφορετική αυτή τη φορά.

Η συνταγή:


Das Boot
German Pils


Type: All Grain
Batch Size: 23,00 l
Boil Size: 40,38 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 30,16 l
Final Bottling Vol: 21,30 l
Fermentation: Ale, Two Stage


Date: 05 May 2016
Brewer: GeorgeV
Asst Brewer:
Equipment: My 70lt BIAB Pot
Efficiency: 65,00 %
Est Mash Efficiency: 82,0 %
Taste Rating: 30,0

Ingredients


 Amt       Name       Type       #          %/IBU

20,00 ml Calcium Chloride (Mash 90,0 mins) Water Agent 1 -
4,80 kg Pilsner (Thracian Blonde) (4,0 EBC) Grain 2 85,1 %
0,54 kg Carahell (Weyermann) (25,6 EBC) Grain 3 9,6 %
0,30 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 4 5,3 %

15,00 g Challenger [5,60 %] - Boil 60,0 min Hop 5 8,3 IBUs
15,00 g Challenger [5,60 %] - Boil 40,0 min Hop 6 7,3 IBUs
20,00 g Saaz [3,40 %] - Boil 20,0 min Hop 7 4,1 IBUs
20,00 g Tettnang [4,50 %] - Boil 20,0 min Hop 8 5,4 IBUs
20,00 g Tettnang [4,50 %] - Boil 15,0 min Hop 9 4,4 IBUs
10,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 10 -
20,00 g Saaz [3,40 %] - Boil 10,0 min Hop 11 2,4 IBUs
20,00 g Saaz [3,40 %] - Boil 5,0 min Hop 12 1,3 IBUs
20,00 g Tettnang [4,50 %] - Boil 5,0 min Hop 13 1,8 IBUs

1,0 pkg Workhorse Beer Yeast (Mangrove Jack's #M10) Yeast 14 -

0,50 tsp Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) Other 15 -


Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 1,050 SG
Est Final Gravity: 1,012 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,9 %
Bitterness: 35,1 IBUs
Est Color: 8,9 EBC

Measured Original Gravity: 1,046 SG
Measured Final Gravity: 1,010 SG
Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Calories: 427,1 kcal/l


Mash Profile

Mash Name: BIAB, Medium Body
Sparge Water: 0,00 l
Sparge Temperature: - C
Adjust Temp for Equipment: TRUE


Total Grain Weight: 5,64 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Mash PH: 5,20

Mash Steps

Saccharification Add 41.5 l of water at 69,1 C 66,0 C 90 min
Mash Out Add 0,00 l of water and heat to 76,0 C over 7 min 76,0 C 10 min

Sparge: If steeping, remove grains, and prepare to boil wort
Mash Notes: Brew in a bag method where the full boil volume is mashed within the boil vessel and then the grains are withdrawn at the end of the mash. No active sparging is required. This is a medium body beer profile.



Carbonation and Storage

Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 125,29 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Two Stage


Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Used: Bottle with 125,29 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C


pre boil SG 1040

OG 1049...πήγαμε αψογα

η μαγιά θα ενυδατωθεί με 100 ml νερό και 100 ml γλεύκους για μια ωρίτσα.

« Τελευταία τροποποίηση: 25/05/2016, 15:15:46 από GeorgeV. »

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.079
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: Das "Boot" - German Pils
« Απάντηση #1 στις: 10/05/2016, 18:01:55 »
Καλή ζύμωση!!!

pelargos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.044
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: Das "Boot" - German Pils
« Απάντηση #2 στις: 10/05/2016, 19:22:47 »
Δεν είναι καλύτερα ενυδάτωση της μαγιάς μόνο σε νερό;
Καλή επιτυχία όπως και να 'χει. Έρχονται ζέστες.

kostas giotis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 811
    • Προφίλ
Απ: Das "Boot" - German Pils
« Απάντηση #3 στις: 10/05/2016, 21:15:41 »
Η θεωρεία έτσι λέει αλλά από ότι φαίνεται τα καταφέρνει και έτσι η πολυμήχανη μαγιά.
spill the wine...pour the beer

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.916
    • Προφίλ
Απ: Das "Boot" - German Pils
« Απάντηση #4 στις: 10/05/2016, 21:18:19 »
έχω προσέξει ότι βοηθάει λίγο παραπάνω με το γλεύκος και την έναρξη της ζύμωσης...είναι κάτι σα στάρτερ αλλά πολύ μικρότερο...ίσως και να ναι ιδέα μου αλλα θα το τσεκάρω και θα σ πω. προς το παρόν η ζυμωση έχει ξεκινήσει και πάει μια χαρά

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.916
    • Προφίλ
Απ: Das "Boot" - German Pils
« Απάντηση #5 στις: 11/05/2016, 12:48:55 »
Το μπυράκι ζυμώνει σθεναρά από χθές τ απόγευμα. Η duplex έχει πάρει φωτιά σήμερα που τσέκαρα. Θερμοκρασία περιββάλοντος 20 βαθμόι σταθερά. Καδου 24.

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.916
    • Προφίλ
Απ: Das "Boot" - German Pils (AKA: Bohemian Rhapsody)
« Απάντηση #6 στις: 25/05/2016, 15:20:42 »
25/5/16
Μεταγγιση

Λεπτομέρειες εδώ: http://beeroperipeteies.weebly.com/39eta---das-boot---german-pils.html:

Οτιδήποτε σχόλια και παρατηρήσεις μπορείτε να τα κάνετε κανονικά εδώ στο φόρουμ.

www.coffee4u.gr

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 993
  • Γιώργος
    • Προφίλ
Απ: Das "Boot" - German Pils (AKA: Bohemian Rhapsody)
« Απάντηση #7 στις: 25/05/2016, 15:24:33 »
Πότε δοκιμάζουμε?...

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.916
    • Προφίλ
Απ: Das "Boot" - German Pils (AKA: Bohemian Rhapsody)
« Απάντηση #8 στις: 25/05/2016, 15:29:07 »
Πότε δοκιμάζουμε?...

Κάτσε να εμφιαλώσουμε πρώτα... :P

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.916
    • Προφίλ
Απ: Das "Boot" - German Pils (AKA: Bohemian Rhapsody)
« Απάντηση #9 στις: 05/06/2016, 16:51:24 »
5/6/16

Εμφιάλωση

Λεπτομέρεις στο:  http://beeroperipeteies.weebly.com/39eta---das-boot---german-pils.html

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.079
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: Das "Boot" - German Pils (AKA: Bohemian Rhapsody)
« Απάντηση #10 στις: 05/06/2016, 18:47:27 »
Καλόπιοτη Γιώργο!!

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.916
    • Προφίλ
Απ: Das "Boot" - German Pils (AKA: Bohemian Rhapsody)
« Απάντηση #11 στις: 05/06/2016, 20:29:08 »