Αποστολέας Θέμα: καραμελομένα σακχαρα !  (Αναγνώστηκε 876 φορές)

AXILLEAS

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 94
    • Προφίλ
καραμελομένα σακχαρα !
« στις: 06/12/2016, 14:37:52 »
Εχω μια απορια .. φτυαχνω μπυρα σε μικρες κατσαρολες γτ δεν εχω μεγαλη για να κανω all grain και αν και φτιαχνω κατα κυριο λογο ξανθιες μπυρες ποτέ δεν είναι αρκετα ξανθιές διοτι το γλευκος κατα τον βρασμο είναι λιγο ποιο πικνό. Τα καραμελομένα σακχαρα που διμιουργούνται είναι ζυμώσημα ?? Μπορει να τα φάει η μαγια η θα γλυκίζει η μπυρα μου ?

vasilismf

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 231
    • Προφίλ
Απ: καραμελομένα σακχαρα !
« Απάντηση #1 στις: 30/12/2016, 01:28:49 »
σκουραινει λογο της συμπύκνωσης απο τον βρασμο. Ναι αν καποια ζακχαρα καραμελωσουν (κανονικα δεν πρεπει να ειναι πολλα) ναι δεν θα ζυμωθουν τελειως οποτε ισως προκύψει πιο γλυκια μπυρα η εστω με περισσοτερο σωμα

DKarou

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 52
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: καραμελομένα σακχαρα !
« Απάντηση #2 στις: 30/12/2016, 23:20:59 »
Καλησπέρα,
Είναι βέβαιο ότι η καραμέλα δεν ζυμώνεται πλήρως? Τότε και η βέλγικη candy sugar δεν θα ζυμώνεται 100% ?

vasilismf

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 231
    • Προφίλ
Απ: καραμελομένα σακχαρα !
« Απάντηση #3 στις: 04/01/2017, 11:36:20 »
Ειναι candy sugar οχι καραμελα, ζυμώνει 95%