Αποστολέας Θέμα: smoked red beer?  (Αναγνώστηκε 1172 φορές)

beerovios

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 37
    • Προφίλ
smoked red beer?
« στις: 05/12/2017, 17:03:01 »
καλησπέρα στη παρέα, επειδή εχω περίσσευμα κατι βύνες ( μην φοβάσαι πολ,θα παραγγείλω κι αλλα!!   ;) ) και μου εχει κολλήσει στο μυαλό να κανω μια καπνιστή μπίρα.. θα ήθελα την βοήθεια σας.. από τους έμπειρους! το θεμα ειναι δεν ξερω την αναλογία που πρέπει να βάλω ώστε να ακούγετε για τα καλα η καπνιστή βύνη και να μην βγαίνει επίσης καραμέλα απο την carared..κ.τ.λ. καi τα αρώματα απο λυκίσκους ((προφανώς δεν θα βάλω αμερικανικους)))  :o  δεδομένο οτι θα χρησιμοποιησω μαγιά s-05 λόγω θερμοκρασίας,, συνταγή για 50 λίτρα μπίρας, έλεγα να παίξω κάπως ετσι.... -((την μονη συνταγή που ειδα ειναι του Gerorge V. αλλα είναι σχεδον 5 χρονια πριν,κι είπα να μην ρωτήσω εκεί και του χαλάσω το ποστ!!-))
 thracian pale ale   2.500 kg - 18,52%
 carared  3 kg  - 22,22%
  smoked  5 kg  - 37,04%
 carapils  1 kg - 7,4%
 thracian munich  1 kg  - 7,4%
  caramunich l   1 kg  - 7,4%
   το χρωμα στο 28 ebc  και IBU λεω κοντα στο 30 %

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.690
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: smoked red beer?
« Απάντηση #1 στις: 05/12/2017, 18:12:43 »
Αν σκεφτείς ότι για να ακούγεται λίγο το καπνιστό στα 50 λίτρα θες κανα 2κιλο, τότε με 5 κιλά νομίζω ότι θα σε ικανοποιήσει.
Βέβαια μην ξεχνάς ότι η καπνιστή μπορεί να μπει μέχρι και 100%, οπότε περί ορέξεως...
Turn the page.....

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.155
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: smoked red beer?
« Απάντηση #2 στις: 05/12/2017, 19:52:51 »
Ναι μαζί με το 100% καπνιστής βύνης ρίξε και μισό κιλό bacon μέσα για να είσαι σίγουρος.

Μετά σε ενοχλούν τα πορτοκαλομανταρίνια και ο κόλλιανδος του vasilismf.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.690
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: smoked red beer?
« Απάντηση #3 στις: 06/12/2017, 09:39:03 »
Μα εγω κάνω δίαιτα...
Turn the page.....

beerovios

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 37
    • Προφίλ
Απ: smoked red beer?
« Απάντηση #4 στις: 07/12/2017, 18:24:01 »
τελικά λέω να καταλήξω καπως έτσι...  για συνταγή 50 λίτρων!
 5 kg  Smoked
 3  kg  Pale ale
 2.5 kg   Carared
 1 kg  Caramunich i
 0.500  kg  Melanonidin
 1 kg  Munich i

 πιστευετε οτι θα ειναι πολλες οι ειδικές βύνες.. απλα θελω να ακουγετε περισσοτερο η καπνιστη και οχι καραμελες κ.τ.λ...  καποια βοηθεια?  τα φωτα απο τους εμπειρους..?!!
υ.γ. δν προλαβαινω να παω σουπερ μαρκετ..αλλιως θα εβαζα και κανα 5αρι κιλα μπεικον!! χαχαχα  :P

xristos

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 87
    • Προφίλ
Απ: smoked red beer?
« Απάντηση #5 στις: 07/12/2017, 19:47:42 »
Γεια σου Μπυρόβιε.

Λοιπόν εγώ έχω φτιάξει μόνο μια καπνιστή μπύρα. Η αναλογία της καπνιστής βύνης ήταν 0,250 κιλά σε σύνολο 4.250 κιλών βύνης και θυμάμαι ότι δεν ήταν καθόλου ευδιάκριτο το καπνιστό. Ένα άλλο παιδί εδώ μέσα στο forum θυμάμαι ότι είχε φτιάξει την δικιά μου συνταγή αλλά με μισό κιλό καπνιστό και δεν του άρεσε καθόλου μιας και το θεωρούσε too much σε καπνιστή γεύση.
Οι απόψεις διίστανται φίλε μου.
Εγώ με την λίγη εμπειρία που έχω μου φαίνεται πολύ η ποσότητα της καπνιστής βύνης. 

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.690
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: smoked red beer?
« Απάντηση #6 στις: 08/12/2017, 09:32:41 »
Παιδια όπως είπα και πριν, περι ορέξεως....
Αν σου αρέσει το καπνιστό προχώρα όπως είσαι. Είναι λιγότερο απο το 50% η καπνιστή. Δοκιμάζεις και βελτιώνεις. Μέχρι το 100% (φουλ μπέϊκον), έχεις ακόμη!!!!
Turn the page.....

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.920
    • Προφίλ
Απ: smoked red beer?
« Απάντηση #7 στις: 13/12/2017, 20:05:26 »
νομιζω τα 5 κιλα ειναι πολλα...για μενα ενα 20-25% ειναι οτι Πρεπει, αν σ αρεσουν οι καπνιστες...Προσωπικά 2-3 που εχω φτιαξει εβαζα μεχρι 20%  αν θυμαμαι καλα...ισα ισα να ακουγεται...αλλα και παλι ειναι και λιγο θεμα συνταγης. εσυ αποφασιζεις