Αποστολέας Θέμα: Tripple  (Αναγνώστηκε 377 φορές)

Hulk

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 46
    • Προφίλ
Tripple
« στις: 11/03/2018, 10:23:38 »
Καλημέρα σε όλους.
Πριν 70 μέρες εμφιάλωσα μια tripple με 9 αλκοόλ και αποθήκευσα στους 18 βαθμούς.πριν δυο μέρες άνοιξα μια για δοκιμή,όπως καταλαβαίνετε δεν άντεχα,και ενώ έχει πολύ ωραίο άρωμα όταν τη δοκίμασα με έπνιξε λίγο το αλκοόλ.Αυτο θα υποχώρησει με το καιρό ?γιατί προφανώς δεν είναι ακόμα έτοιμη!

panoz

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 786
    • Προφίλ
Απ: Tripple
« Απάντηση #1 στις: 11/03/2018, 12:37:59 »
Tripel.

Ναι θα υποχωρησει. Αν οντως αυτο που σε ενοχλησε ειναι το αλκοολ θα υποχωρησει. Κανε ακομα μια δοκιμη σε 2 μηνες αλλα, θα ελεγα να ξεκινησεις να πινεις περιπου στο εξαμηνο μετα την εμφιαλωση.
Προσπαθησε να μην ριξεις πολυ την θερμοκρασια παλαιωσης σε αυτο το διαστημα, σιγουρα οχι κατω απο 15°C.

Hulk

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 46
    • Προφίλ
Απ: Tripple
« Απάντηση #2 στις: 11/03/2018, 15:40:25 »
Το πολυ μεχρι 18 να πεσει.Απ οτι καταλαβα το αλκοολ ηταν γιατη και μετα που εμεινε ανοιχτο το μπουκαλι μυριζε πολυ εντονα.θα περιμενω 2 μηνες και θα επανελθω με εντυπωσεις.

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.079
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: Tripple
« Απάντηση #3 στις: 11/03/2018, 17:37:13 »
Για πες ρε πανο γιατί πρέπει η θερμοκρασία ωρίμανσης να είναι υψηλή?
Για να μαθαίνουμε κιόλας...

panoz

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 786
    • Προφίλ
Απ: Tripple
« Απάντηση #4 στις: 11/03/2018, 18:45:05 »
Σε μια tripel θα προτιμουσα, για ενα λιγο μεγαλυτερο χρονικο διαστημα λιγο πιο υψηλη θερμοκρασιας πχ 15-18°C, ωστε να αφησω την μαγια να παραξει εστερες.
Λιγο υψηλοτερη θερμοκρασια θα δωσει στην μαγια την ευκαιρια να μεινει πιο ενεργη.

Δεν ειναι καποιος κανονας που πρεπει να μαθεις... Απλα μου φαινεται λογικο και εγω αυτο θα εκανα.

Hulk

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 46
    • Προφίλ
Απ: Tripple
« Απάντηση #5 στις: 11/03/2018, 19:05:25 »
Φίλε πάνο σε ρωτήσω και κάτι ακόμα.
Στο μπουκάλι που άνοιξα είχα μια μικρή διαρροή αφρού προφανώς από υπερανθρακωση.υπαρχει τρόπος να κάνω τώρα κάτι για αυτό?Αν την ανοίξω τη μπυρα αφού την έχω σε θερμοκρασία 1-2 βαθμούς θα βοηθήσει να γλητωσουμε τη διαρροή?