Αποστολέας Θέμα: Dry hopping - primary  (Αναγνώστηκε 349 φορές)

entpettas

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 249
    • Προφίλ
Dry hopping - primary
« στις: 25/04/2018, 12:58:52 »
Ζυμώνω 5 μέρες μια lager με mangrove M45 μαγιά στούς 19. Λέω να την κάνω India style.
Έβαλα 120 γρ. λυκίσκο στο βράσιμο και θέλω να βάλω και 60-80 γρ. για dry hopping ( 23L ).
Σκοπεύω να τα ρίξω στο primary  ελεύθερα πελλετς όταν φτάσει 0,004 πριν τον τελικό στόχο η πυκνότητα.
Το ερώτημα είναι πόσο καιρό να τα αφήσω.....
Σίγουρα ως να τελειώσει η ζύμωση ( 3-4 μέρες ) αλλά θέλει και 7 μέρες να κατακάτσει και 3-4 μέρες cold crash.
Γύρω στις 2 βδομάδες δηλαδή. Αυτός ο χρόνος είναι μονόδρομος ή έχω άλλη επιλογή με dry hopping  στο primary λίγο πριν το τέλος της ζύμωσης ???

Γιώργος Λ

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 537
    • Προφίλ
Απ: Dry hopping - primary
« Απάντηση #1 στις: 10/05/2018, 12:18:51 »
Νομιζω οτι ο λυκισκος θα πρεπει να πεσει μετα το cold crash γιατι μαζι με ολα τα αλλα θα κατσουν στον πατο και τα λαδια.

Επίσης dry hop 2 εβδομαδες σε lager μπιρα φαινεται πολυ παρακινδυνευμενο για να εχεις off flavors  (γρασιδιλα και λοιπες ανεπιθυμητες μυρωδιες).

Εγω θα εριχνα το λυκισκο εξι μερες πριν εμφιαλωσω. (μετα από d-rest, μετα από cold crash μετα από απο laggering...)