Αποστολέας Θέμα: Καλησπερα  (Αναγνώστηκε 1166 φορές)

Hombre

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 3
    • Προφίλ
Καλησπερα
« στις: 27/06/2018, 20:53:24 »
Καλησπερα , σημερα εκανα την πρωτη μου επαφη με τον κοσμο της οικιακης παραγωγης μπυρας  μιας και μεχρι τωρα ημουν μοναχα καταναλωτης και η ασχολια μου ητανε μοναχα η αποσταξη παντα σε οικιακο επιπεδο. Ετσι λοιπον αφου το σκεφτομουνα καιρο ειπα να το τολμησω , η πρωτη μου επιλογη ετοιμου κιτ ειναι το παρακατω  https://www.beerdeli.gr/product/better-brew-czech-pilsner-2-1-kg-etoimo-kit-zuthopoiisis/ , αν τυχον υπαρχει καποιος που την εχει δοκιμασει η απλα γνωριζει περι τινος προκειται θα χαρω πολυ να με ενημερωσει . Σε καθε περιπτωση καλως σας βρηκα.

skoulthrash

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 33
    • Προφίλ
Απ: Καλησπερα
« Απάντηση #1 στις: 28/06/2018, 08:30:56 »
Γειά χαρά φίλε, και καλώς ήρθες καλές ζυμώσεις ... Το ΚΙΤ είναι αυτό που περιγράφει, Τσέχικη Πίλσνερ.... Καλή φαίνεται , δε το έχω φτιάξει , αλλά έχω κάνει άλλα , απο την ίδια εταιρία , και ήταν αρκετά καλά :) :)

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.078
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: Καλησπερα
« Απάντηση #2 στις: 28/06/2018, 08:49:08 »
Καλώς ήρθες και καλές ζυμώσεις.

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.490
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Καλησπερα
« Απάντηση #3 στις: 28/06/2018, 15:13:52 »
Καλώς ήρθες!!
Turn the page.....

Hombre

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 3
    • Προφίλ
Απ: Καλησπερα
« Απάντηση #4 στις: 17/07/2018, 15:05:38 »
Γεια χαρα και παλι , προχθες εμφιαλωσα , ολα δειχνουν να  πανε καλα  , ερωτηση ,,,,,,,,,,, ποτε μπορω να δοκιμασω ωστε να εχω καπως αξιοπρεπη δειγματα  απο το τελικο αποτελεσμα.?????????  :)

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.490
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Καλησπερα
« Απάντηση #5 στις: 17/07/2018, 16:09:37 »
Μια δοκιμή μπορείς να κάνεις σε 15 μέρες, αλλά καλό είναι να τα αφήσεις τουλάχιστον 1 μήνα.
Turn the page.....

Hombre

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 3
    • Προφίλ
Απ: Καλησπερα
« Απάντηση #6 στις: 28/07/2018, 12:33:42 »
Καλησπερα ,  τελικα δεν κρατηθηκα και δοκιμασα στις 15 μερες , το δειγμα μπορω να πω οτι ειναι κατι παραπανω απο ενθαρυντικο , οποτε αν υποθεσω οτι οσο παραπανω θα κατσει ακομη τοσο θα βελτιωνεται ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την πρωτη μου προσπαθεια .
Αν κατι θα ηθελα να βελτιωσω στο μελλον ειναι η ποσοτητα αφρου  δηλαδη η περιεκτικοτητα σε CO2  , υπαρχει καποιος τροπος περα απο την προσθεση μεγαλυτερης ποσοτητας δεξτροζης κατα την εμφιαλωση?

pelargos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.044
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: Καλησπερα
« Απάντηση #7 στις: 29/07/2018, 11:04:35 »
Η γεύση και η συνολική εικόνα της θα βελτιωθεί περαιτέρω με τον καιρό. Επίσης θα δεις και βελτίωση στον τομέα του αφρού.  Από την εμπειρία μου, στην αρχή ο αφρός που δημιουργείται σπάει γρήγορα, είναι λίγος και συνήθως έχει μεγάλης διαμέτρου φυσαλίδες ενώ όσο προχωρά η ωρίμανση σταθεροποιείται και είναι πλουσιότερος.

Σε γενικές γραμμές η ποσότητα του ανθρακικού δεν ταυτίζεται απόλυτα με την ποσότητα του αφρού. Παράδειγμα ακραίο τα αναψυκτικά. Έχουν ανθρακικό αλλά καθόλου αφρό. Και στη μπύρα μπορεί να έχεις ικανοποιητική ποσότητα ανθρακικού αλλά επειδή το ποτήρι σου πχ έχει κάποια υπολείμματα από απορρυπαντικό πιάτων να διασπά τον αφρό. Ή οι βύνες που να μπήκαν στη συνταγή να μην προσδίδουν μεγάλη σταθερότητα στον αφρό, αν και συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ την ποσότητα του ανθρακικού την καταλαβαίνω από τη γεύση και την αίσθηση στο στόμα και τον αφρό με το μάτι.

Σε κάθε περίπτωση περίμενε κανένα μήνα να βελτιωθεί η μπύρα σου και μετά εξετάζεις πάλι το θέμα του αφρού.
Εάν δε σε καλύπτει, ναι στην επόμενη φορά ανέβασε την ποσότητα της δεξτρόζης.