Αποστολέας Θέμα: Μπαχαρικα οπως dry hopping  (Αναγνώστηκε 834 φορές)

antonis_b

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
    • Προφίλ
Μπαχαρικα οπως dry hopping
« στις: 21/09/2018, 20:58:12 »
Καλησπέρα σε όλους. Μετά από κάμποση μελέτη και μή βγάζοντας άκρη ζητάω τα φώτα σας.Μπορούμε να βάλουμε μπαχαρικά στον δεύτερο κάδο της ζύμωσης μετά τη μετάγγιση όπως στο dry hopping για περισσότερο άρωμα;Ό,τι άρθρο βρήκα έλεγε για προσθήκη κατά το βρασμό ή αμέσως μετά.

vasilismf

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 231
    • Προφίλ
Απ: Μπαχαρικα οπως dry hopping
« Απάντηση #1 στις: 12/10/2018, 01:07:48 »
καπως αργοπορημενα, ναι γινεται, εχω βαλει κολιανδρο σε belgian wit χωρις καποια επεξεργασια (δηλαδη να το βρασω ή να το μουλιασω σε βοτκα) και δεν ειχα μολυνση! Βεβαια ειναι καποιο ρισκο! Αν το κανεις βαλε αρχικα μια μικρη ποσοτητα να δεις πως παει και προσθετεις αν ειναι, γιατι αν πεσει πολυ μετα δεν υπαρχει γυρισμος! Και βαλτα μεσα σε δίχτυ

antonis_b

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
    • Προφίλ
Απ: Μπαχαρικα οπως dry hopping
« Απάντηση #2 στις: 16/10/2018, 18:01:35 »
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το έκανα ήδη στα 4 από τα 25 λτ του τελευταίου μου batch (μια American IPA) με ρίγανη απο το χωριό. Αφού τελείωσε η ζύμωση μούλιασα τη ρίγανη σε τσίπουρο για ένα 6ωρο και μετά με δίχτυ την έβαλα στον κάδο. Δεν έχω ανοίξει ακόμα κανένα μπουκάλι αλλά όταν την αφαίρεσα το άρωμα ήταν πολύ έντονο. Ελπίζω να πετύχει.

antonis_b

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
    • Προφίλ
Απ: Μπαχαρικα οπως dry hopping
« Απάντηση #3 στις: 09/06/2019, 13:13:10 »
Πολύ αργοπορημένα να παραθέσω τις εντυπώσεις από το dry-ρίγανing. Αρχικά το άρωμα ήταν πάρα πολύ έντονο αλλά η γεύση έμοιαζε περισσότερο με κατσικάκι στο φούρνο! Θεωρώ βέβαια ότι κύριο λόγο έπαιξε η πρώτη ύλη (η ρίγανη ήταν από το χωριό άγρια- στα 4lt έβαλα 5gr αν και μια συνταγή που βρήκα έλεγε 8gr). Θα ξαναδοκιμάσω με λιγότερη ποσότητα ή με ρίγανη εμπορίου και θα επανέλθω.
υγ. Έφτιαξα ένα χοιρινό μπυράτο με την συγκεκριμένη μπύρα και τα έσπαγε!!