Αποστολέας Θέμα: Μπαχαρικα οπως dry hopping  (Αναγνώστηκε 288 φορές)

antonis_b

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 5
    • Προφίλ
Μπαχαρικα οπως dry hopping
« στις: 21/09/2018, 20:58:12 »
Καλησπέρα σε όλους. Μετά από κάμποση μελέτη και μή βγάζοντας άκρη ζητάω τα φώτα σας.Μπορούμε να βάλουμε μπαχαρικά στον δεύτερο κάδο της ζύμωσης μετά τη μετάγγιση όπως στο dry hopping για περισσότερο άρωμα;Ό,τι άρθρο βρήκα έλεγε για προσθήκη κατά το βρασμό ή αμέσως μετά.

vasilismf

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 229
    • Προφίλ
Απ: Μπαχαρικα οπως dry hopping
« Απάντηση #1 στις: 12/10/2018, 01:07:48 »
καπως αργοπορημενα, ναι γινεται, εχω βαλει κολιανδρο σε belgian wit χωρις καποια επεξεργασια (δηλαδη να το βρασω ή να το μουλιασω σε βοτκα) και δεν ειχα μολυνση! Βεβαια ειναι καποιο ρισκο! Αν το κανεις βαλε αρχικα μια μικρη ποσοτητα να δεις πως παει και προσθετεις αν ειναι, γιατι αν πεσει πολυ μετα δεν υπαρχει γυρισμος! Και βαλτα μεσα σε δίχτυ

antonis_b

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 5
    • Προφίλ
Απ: Μπαχαρικα οπως dry hopping
« Απάντηση #2 στις: 16/10/2018, 18:01:35 »
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το έκανα ήδη στα 4 από τα 25 λτ του τελευταίου μου batch (μια American IPA) με ρίγανη απο το χωριό. Αφού τελείωσε η ζύμωση μούλιασα τη ρίγανη σε τσίπουρο για ένα 6ωρο και μετά με δίχτυ την έβαλα στον κάδο. Δεν έχω ανοίξει ακόμα κανένα μπουκάλι αλλά όταν την αφαίρεσα το άρωμα ήταν πολύ έντονο. Ελπίζω να πετύχει.