Αποστολέας Θέμα: Πέρασμα σε allgrain  (Αναγνώστηκε 267 φορές)

KonstantinosG

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 163
    • Προφίλ
Πέρασμα σε allgrain
« στις: 05/08/2019, 16:44:50 »
Καλησπέρα,

Έπεσε λίγο το φόρουμ και λόγω καλοκαιριού αλλά θα ποστάρω την σκέψη μου και εχουμε χρόνο μπροστά μας.

Μέχρι τώρα η όποια εμπειριά μου με ζυθοποίηση έχει να κάνει με κιτάκια. ΟΚ καλή φάση, καλό και το αποτέλεσμα ανάλογα με το κιτ. Το θέμα λοιπόν είναι πως θέλω να πάω ένα βήμα παραπάνω και από ενδιαφέρον αλλά και γιατί δεν με καλυπτουν και τα κιτ κυρίως στα styles μπίρας που θα ήθελα να φτιάξω. Επίσης, πάντα πάω στα κιτάκια με high hopes που λένε και στο χωριό μου και πάντα έχω μια μικρή απογοήτευση κάπου μέσα μου. 

Οπότε, λόγω περιορισμένου χώρου (διαμέρισμα) σκέφτομαι την λύση του grainfather. Το έχω δει μόνο σε βιντεάκια πως είναι και τι κάνει, επίσης από την all grain φάση ξέρω μόνο θεωρήτικά κάποια πράγματα. Η βασική ερώτηση είναι αξίζει;

Η απάντηση μας πάει στα εξής. Αν όχι, τότε τι κάνω; Αν ναι, τότε τι άλλο θα χρειαστώ από εξοπλισμό;

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.082
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: Πέρασμα σε allgrain
« Απάντηση #1 στις: 05/08/2019, 17:17:14 »
Χωρίς να το έχω δουλέψει μπορώ να σου πω πως αξίζει 100%, αν και έχει και κάποια αρνητικά
1) κόστος 800+ ευρω
2) περιορισμός στον όγκου του batch.

KonstantinosG

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 163
    • Προφίλ
Απ: Πέρασμα σε allgrain
« Απάντηση #2 στις: 05/08/2019, 19:32:38 »
Ναι το κόστος είναι ένα θέμα αλλά τι εναλλακτικές υπάρχουν; Σε σχέση με άλλα παρόμοια συστήματα νομίζω υπερέχει σε ποιότητα και community (το θεωρώ σημαντικό), με βάση από αυτά που είδα και έχω διαβάσει.

Αν βγάζει 20-25 λίτρα μπατς είναι καλά για εμένα.

KonstantinosG

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 163
    • Προφίλ
Απ: Πέρασμα σε allgrain
« Απάντηση #3 στις: 05/08/2019, 20:17:01 »
Επίσης, με το μέγεθος που έχει, λένε πως δεν μπορείς να φτιάξεις μπίρες με στόχο το πολύ αλκοόλ, ισχύει κάτι τέτοιο; Αν ισχύει μάλλον με βλέπω προς άλλη λύση...

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.082
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: Πέρασμα σε allgrain
« Απάντηση #4 στις: 06/08/2019, 09:53:15 »
Μπορείς να φτιάξεις μπύρες με πολύ αλκοόλ αλλα θα πρέπει να μικρύνεις το μέγεθος του batch.

Άλλη εναλλακτική είναι να πάρεις μια γκαζιέρα και μια 70άρα κατσαρόλα. ο χώρος δεν πιάνει δεν είναι πολύ μεγαλύτερος και το κόστος του συμαντικό μικρότερο.

KonstantinosG

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 163
    • Προφίλ
Απ: Πέρασμα σε allgrain
« Απάντηση #5 στις: 07/08/2019, 13:38:00 »
Νομίζω οποιαδήποτε λύση πέρα της ηλεκτρικής θέρμανσης δεν είναι εφικτό στην δική μου περίπτωση.

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.501
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Πέρασμα σε allgrain
« Απάντηση #6 στις: 10/08/2019, 09:37:40 »
Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή το grainfather υπερέχει των άλλων, αλλά είναι λίγο τσιμπημενο. Κάτσε να δούμε και από Σεπτέμβριο μια άλλη εναλλακτική. Γύρω στα 500€ αλλά χωρίς Bluetooth. Ίσως και να συμφέρει.
Υπομονή.
Turn the page.....

Hulk

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 46
    • Προφίλ
Απ: Πέρασμα σε allgrain
« Απάντηση #7 στις: 10/08/2019, 21:59:42 »
Για πόσα λίτρα??

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.501
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Πέρασμα σε allgrain
« Απάντηση #8 στις: 16/08/2019, 21:40:56 »
Στα ίδια, 30.
Turn the page.....

KonstantinosG

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 163
    • Προφίλ
Απ: Πέρασμα σε allgrain
« Απάντηση #9 στις: 06/09/2019, 11:47:57 »
Έχουμε κάποια παραπάνω πληροφορία για αυτό;

Στάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.501
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Πέρασμα σε allgrain
« Απάντηση #10 στις: 07/09/2019, 10:02:10 »
Έχουμε κάποια παραπάνω πληροφορία για αυτό;

Στάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Όχι ακόμη. Υπολογίζω προς το τέλος του μήνα.
Turn the page.....

KonstantinosG

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 163
    • Προφίλ
Απ: Πέρασμα σε allgrain
« Απάντηση #11 στις: 02/10/2019, 20:41:33 »
Για να μην ανολίγω άλλα θέματα θα γράψω εδώ. Μέχρι να δω τι θα κάνω με το all grain σκέφτομαι να φτιάξω μία μπίρα τύπου stout. Οπότε έχω μερικές ερωτήσεις γιατί θέλω να πειρατματιστώ.

1) Ποιο κιτ μου προτείνετε;
2) Θέλω η μπίρ αμου να βγει με μπόλικο σώμα, τι πρέπει να βάλω;
3) Θέλω να πάρει γεύσεις που έχω δοκιμάσει σε εμπορικές μπίρες όπως για παράδειγμα, βανίλα, καφέ, σοκολάτα, κακάο, πεκάν κτλ κτλ. Αυτές τις γεύσεις πως τις επιτυγχάνω? Σαν dry hopping, δλδ τα πετάς μέσα για κάποιες μέρες;

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.501
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Πέρασμα σε allgrain
« Απάντηση #12 στις: 08/10/2019, 19:37:56 »
1 απάντηση και για τα 3 ερωτήματα. Πάρε την μπίρα με την μεγαλύτερη ποσότητα βύνης και αν θες πρόσθεσε κανα μισόκιλο φρεσκοσπασμένη βύνη για περισσότερα αρώματα.
Πάρε τηλέφωνο τον Αλέξανδρο στο μαγαζί για να σου πει.
Turn the page.....