Αποστολέας Θέμα: Καλημέρα από Βόλο  (Αναγνώστηκε 158 φορές)

apomor

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 2
    • Προφίλ
Καλημέρα από Βόλο
« στις: 30/09/2019, 11:36:41 »
Καλημέρα σε όλους και όλες από Βόλο, είμαι ο Αποστόλης Μωραίτόπουλος και εδώ και μια εβδομάδα χαίρομαι και γεύομαι οικογενειακά και με φίλους την πρώτη μου σπιτική μπύρα, που αφού έψαξα στα κοινωνικά δίκτυα για τυχόν ομοϊδεάτες που θα υπήρχαν κοντά μου και δεν πήρα καμιά απάντηση, αφού πληροφορήθηκα τα πάντα από το διαδίκτυο την παρασκεύασα μόνος μου και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία. Μάλιστα επειδή υπήρχε μεγάλος αντίκτυπος από την κοινοποίηση του "εγχειρήματός" μου στο φβ έγραψα μια αναλυτικότατη περιγραφή πως την παρασκεύασα βήμα-βήμα στο μπλογκ μου με τίτλο «Πως παρασκεύασα την πρώτη μου σπιτική μπύρα»,https://apopseis-eponyma.blogspot.com/2019/09/blog-post.html

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.082
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: Καλημέρα από Βόλο
« Απάντηση #1 στις: 30/09/2019, 13:44:07 »
Καλώς ήρθες και μπράβο!

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.082
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: Καλημέρα από Βόλο
« Απάντηση #2 στις: 30/09/2019, 13:56:46 »
Διάβασα το άρθρο σου στο blog, και αυτο που θα σε συμβουλευα είναι το εξής:
Γενικά ένα από τα μεγαλύτερα χαρίσματα του καλού ζυθοποιού είναι η υπομονή, οπότε άσε την μπύρα σου να ωριμάσει τουλαχιστον για 1 δίμηνο πριν αρχίσεις να την καταναλώνεις. Θα δεις τεράστια διαφορά στην γεύση όσο η μπύρα ωριμάζει. Γενικά ο άγραφος κανόνας για την ωρίμανση λέει οτι για μπύρες μέχρι 5% αλκοόλ απαιτείται ωρίμανση 2 μηνών, μετά για κάθε έναν βαθμο αλκοόλ προσθετεις 1 μήνα. Αν για παράδειγμα η μπύρα σου έχει 7% αλκοόλ την αφήνεις να ωριμάσει 4 μήνες.

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.501
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Καλημέρα από Βόλο
« Απάντηση #3 στις: 08/10/2019, 19:42:23 »
Καλως τον Αποστόλη.
Συμφωνώ με τον Nim. Δωσε της λίγο χρόνο και δεν θα το μετανιώσεις.
Turn the page.....