Αποστολέας Θέμα: Μια υπενθύμιση για ΒΙΑΒ όσο αναφορά τους κάδους  (Αναγνώστηκε 78 φορές)

ANAGNOSTOY

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 325
    • Προφίλ
Καλησπέρα.
Είχα να φτιάξω μπίρα κανα 4αρι χρόνια και τα έχω ξεχάσει λίγο.
Μια ερώτηση. Στον πρώτο κάδο την αφήνουμε μέχρι να σταματήσει η ζύμωση και να φτάσει στο επιθυμητό FG. Στον δεύτερο κάδο για καμιά βδομάδα για να καθαρίσει και (εφόσον το επιλέξουμε) να βγουν τα αρώματα σε τίποτα έξτρα υλικά (λυκίσκους ροκανίσματα κτλ.) που θα βάλουμε μέσα. Τα λέω σωστά;
Beer is the answer....
But i can't remember the question

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.094
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Καλά τα λες

ANAGNOSTOY

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 325
    • Προφίλ
Beer is the answer....
But i can't remember the question

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.548
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Επισης αν δεν θες να μεταγγίζεις, μπορείς να την αφήσεις στον 1ο κάδο 10-15 μέρες και μετα να μεταγγίσεις για την εμφιάλωση. Αυτό το λέω γιατί αν το κάνεις με τον τρόπο που λες, θα χρειαστεί να κάνεις και 3η μεταγγιση (για την εμφιάλωση).
Turn the page.....