Αποστολέας Θέμα: Παστουρμας!!!!!  (Αναγνώστηκε 18561 φορές)

kefalonitis71

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 170
  • Γεράσιμος
    • Προφίλ
Απ: Παστουρμας!!!!!
« Απάντηση #60 στις: 22/02/2015, 18:30:26 »
Εγώ έχω φάει-μοιράσει σχεδόν τον μισό. Ξερός ο παστουρμάς δεν είναι. "Ελαστικός" θα έλεγα χωρίς υγρά εννοήτε. Το τσεμένι αναλόγως τα υλικά που έβαλες θα έχει και την ανάλογη υγρασία. Όταν λες δεν ήταν ξηρός και στεγνός τι εννοείς; ότι είχε ακόμη αίμα ή ότι ήταν ελαστικός;
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στην παρασκευή παστουρμά αλλά έχω φάει και αν έχω φάει.
Τον δικό μου το είχα 10 μέρες στο αλάτι πρεσαρισμένο στο ψυγείο, 2 μέρες στέγνωμα, 2 μέρες μπανάκι σε κρασί με μπαχαρικά, 2 μέρες στέγνωμα και μετά τσεμένι 2 βδομάδες.
Μπύρα - Hard Rock - Ολυμπιακός και Video Games.

www.coffee4u.gr

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 993
  • Γιώργος
    • Προφίλ
Απ: Παστουρμας!!!!!
« Απάντηση #61 στις: 22/02/2015, 19:53:58 »
Ακριβώς τα ίδια αν εξαιρέσεις το κρασί.  Υγρός σημαίνει ότι η πάστα μπαχαρικών από κάτω ήταν υγρή και το κρέας ήταν ελαστικό όπως το περιέγραψες.  Δεν θα έπρεπε να είναι πιο ξερό?

DIVER

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.297
    • Προφίλ
Απ: Παστουρμας!!!!!
« Απάντηση #62 στις: 23/02/2015, 09:41:19 »
Γιώργο, βγάλε μια φωτογραφία το κομμένο κομμάτι να ρίξω μια ματιά να σου πω.
Να ξέρεις πάντως οτι και στο ψυγείο, τυλιγμένος με λαδόκολλα συνεχίζει να στεγνώνει.

www.coffee4u.gr

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 993
  • Γιώργος
    • Προφίλ
Απ: Παστουρμας!!!!!
« Απάντηση #63 στις: 23/02/2015, 10:55:20 »
Diver, κομμάτια δεν υπάρχουν πια :), αλλά έτσι για να μου φύγει και η απορία τον άφησα κρεμασμένο για ακόμη μία εβδομάδα.  Αφού είναι παστό και η θερμοκρασίά΄υπογείου είναι στους 14 δεν πιστεύω ότι θα πάθει και τίποτα.  Για την ιστορία τα πρώτα κομμάτια ήταν στην υφή σαν σχεδόν (με λιγότερα υγρά και φυσικά πιο σκούρο χρώμα) ωμό κρέας.

www.coffee4u.gr

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 993
  • Γιώργος
    • Προφίλ
Απ: Παστουρμας!!!!!
« Απάντηση #64 στις: 26/09/2015, 10:40:51 »
Μετά από συζήτηση με τον Miren και βάση την συνταγή ενός βιβλίου Ποντίου, έφτιαξα παστουρμά αντικαθιστώντας τα 3/4 του μοσχοσίταρου με απλό αλεύρι ολικής άλεσης.  Ο λόγος ήταν για να μην μυρίζει τόσο πολύ ο παστουρμάς και οι μασχάλες μετά.  Λοιπόν το πείραμα πέτυχε απόλυτα αφού δεν καταλαβαίνει κανείς μέχρι τώρα διαφορά με παραδοσιακούς παστουρμάδες και όπως λέει και το βιβλίο είναι λογικό αφού έχεις τόσα μπαχάρια και στην ουσία αλλάζεις το αλεύρι.  Δοκιμέςγια όποιον θέλει δεκτές.

beerme

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 582
    • Προφίλ
Απ: Παστουρμας!!!!!
« Απάντηση #65 στις: 27/09/2015, 11:54:50 »
Γιάμ , Γιαμ!

teo_koz

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 1
    • Προφίλ

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.478
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Turn the page.....