Οικιακή ζυθοποίηση > Εξοπλισμός

Βrewpi

(1/11) > >>

pelargos:
Έχει στήσει κανείς σας κάποιο brewpi;
Εγώ παρήγγειλα προχθές, τα διάφορα εξαρτήματα και περιμένω να έρθουν και να αρχίσω το στήσιμο.
Το software το έκανα εγκατάσταση δοκιμαστικά σε emulator και είναι αρκετά απλό.

Brewmaster:
Για δώσε info....

delomixal:
Εγώ το έχω και δουλεύει και γενικά είμαι ευχαριστημένος... Θέλει λίγο ψάξιμο με τις PID παραμέτρους (έγω τις έκοψα όλες στη μέση για 70 lt) και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό.
Μεγάλη προσοχή θέλει και στην τοποθέτηση των αισθητηρίων. Είναι ακόμα βασικό να εγκατασταθεί και ανεμιστήρας ανακυκλοφορίας στο ψυγείο!
Εχω την REV A με απλά ρελέ και όχι SSR και με είχε ταλαιπωρήσει λίγο η τροφοδοσία (ανακάλυψα και ένα χαλαρό κλεμάρισμα στην εγκατάσταση του σπιτιού μου  :P). Θέλει 2Α χαλαρά και αν πάτε σε κανα κινέζικο τροφοδοτικο πάρτε παραπάνω.
Σαν script του λείπει η ασφάλεια για να το δεις απομακρυνσένα αλλά διορθώνεται με ένα .htaccess μέχρι την επόμενη έκδοση που θα συμπεριλάβει κωδικούς κτλ. Απο βδομάδα που θα το επισκεφτώ θα προσπαθήσω να βγάλω φωτογραφίες...


matrox:
Τι παραπάνω κάνει απο αυτό?
http://www.beer-deli.gr/forum/index.php/topic,687.0.html

Δηλαδή υπάρχει σύνδεση για ανεμιστηράκι για καλύτερη κατανομή θερμοκρασίας?
Θερμοκρασία μπύρας και περιβάλοντος?   
Τα logs που μπορούμε να έχουμε για το ανεβοκατέβασμα της θερμοκρασίας ζύμωσης μας βοηθάει κάπου?
Αυτά?   


pelargos:
matrox στο link που παρέθεσες υπάρχει ένας θερμοστάτης.

Σαφώς και μπορείς να κάνεις και τη δουλειά σου με τον θερμοστάτη.
Αλλά με το brewpi έχεις πολύ καλύτερο και ακριβέστερο έλεγχο. Είναι ένας pid controller ουσιαστικά με πολύ περισσότερες δυνατότητες και την υποστήριξη μιας ολόκληρης κοινότητας. Δηλαδή, αν το ρυθμίσεις καλά, βάζεις set point π.χ. 19.0 βαθμούς θερμοκρασία ζύμωσης και έχεις 19.0, ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω.
Ελέγχεις θερμοκρασία γλεύκους και περιβάλλοντος, και δυνατότητα ψύξης ή θέρμανσης.
Μπορείς να ορίσεις ένα προφίλ θερμοκρασίας καθώς και με τι ρυθμό θες να το ψύξεις ή να το θερμάνεις.
Υπάρχει web server που εμφανίζει σε γράφημα τις θερμοκρασίες, προφίλ θερμοκρασιών σύμφωνα με τα οποία έφτιαξες προηγούμενες παρτίδες κτλ., μπορείς από οποιοδήποτε σημείο να βλέπεις πως πάει η μπύρα σου.
Στα μελλοντικά σχέδια του project είναι η προσθήκη αισθητήρα πυκνότητας και η χρησιμοποίησή του για έλεγχο θερμοκρασίας σε all grain.
Γενικά έχεις πολύ περισσότερες δυνατότητες, που σαφώς δεν είναι "απαραίτητες" για να φτιάξεις μπύρα.

Στο wiki αναφέρει γενικά για τις ale:

--- Παράθεση ---Pitching should be around 20-21°C so that the yeast work quickly to propagate during the first 18-24 hours. After that period, start slowly lowering the temperature to the target fermentation temperature for the yeast over the period of 6-12 hours. Hold at this temperature until fermentation is 3/4 done (i.e. 3/4 of FG is reached) before slowly raising the temperature up to 22°C to encourage the yeast to continue to ferment out the beer.
The beer can sit at 22°C for a few days, before cold-crashing, and then packaging.

--- Τέλος παράθεσης ---

delomixal, το αισθητήριο θερμοκρασίας στον κάδο πως το έβαλες; Εχεις βάλει thermowell?
Για τον ανεμιστήρα συμφωνώ πως χρειάζεται.
Τροφοδοτικό δεν έχω τσιμπήσει, έλεγα να βάλω του κινητού τηλεφώνου, 1000mA. Δε φτάνει ε;

Το site: http://brewpi.com/
http://www.elcojacobs.com/wp-content/uploads/2012/02/UberFridge_Paper_Elco_Jacobs.pdf

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση