Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - GeorgeV.

Σελίδες: [1] 2 3 4
1
Μπύρα / The Long wait - American IPA
« στις: 10/09/2017, 16:49:59 »
Να μαι και γωωωω

Πρέπει να είχα να βράσω απ τον Νοεμβριο του 16

Ετσι λοιπόν χθες βραδυ είπα να κάνω το μεγάλο βήμα και να βράσω επιτέλους και γώ ένα μπυράκι....τα αποθέματα τελείωσαν

Έτσι λοιπόν η μεγάλη αναμονή τελείωσε....ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ

Η συνταγή:



Recipe: The Long Wait
Brewer: GeorgeV
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 43,89 l
Post Boil Volume: 33,67 l
Batch Size (fermenter): 26,00 l   
Bottling Volume: 23,20 l
Estimated OG: 1,065 SG
Estimated Color: 20,8 EBC
Estimated IBU: 63,9 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 87,0 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU         
32,00 g               PH 5.2 Stabilizer (Mash 40,0 mins)       Water Agent   1        -             
6,80 kg               Pale Ale (Thracian Pale Ale) (8,0 EBC)   Grain         2        87,6 %       
0,62 kg               Caramunich II (Weyermann) (124,1 EBC)    Grain         3        8,0 %         
0,34 kg               Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC)             Grain         4        4,4 %         
50,00 g               Chinook [8,00 %] - Boil 60,0 min         Hop           5        40,7 IBUs     
50,00 g               Cascade [6,00 %] - Boil 40,0 min         Hop           6        23,2 IBUs     
12,11 g               Irish Moss (Boil 10,0 mins)              Fining        7        -             
2,0 pkg               Burton Union Yeast (Mangrove Jack's #M79 Yeast         8        -             
0,50 tsp              Yeast Nutrient (Primary 3,0 days)        Other         9        -             
12,11 g               Gelatin (Secondary 5,0 days)             Fining        10       -             
25,00 g               Amarillo [10,10 %] - Dry Hop 5,0 Days    Hop           11       0,0 IBUs     
20,00 g               Centennial [10,20 %] - Dry Hop 0,0 Days  Hop           12       0,0 IBUs     


Mash Schedule: BIAB, Medium Body
Total Grain Weight: 7,76 kg
----------------------------
Name              Description                             Step Temperat Step Time     
Saccharification  Add 43.5 l of water at 70,9 C          67,0 C        90 min       
Mash Out          Heat to 75,6 C over 7 min               75,6 C        10 min       

Sparge: If steeping, remove grains, and prepare to boil wort
Notes:
------


Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com
-------------------------------------------------------------------------------------


Μπήκαν 43,5 λίτρα νερό
Το mashing έγινε στους 66 και mashout στους 68
Preboil sg 1045..κομπλέ

EDIT:

όλα πήγαν καλά στην ώρα τους. Οι λυκίσκοι αν και λίγο παλαιοί έκαναν τη δουλειά τους αξιοπρεπώς.
Το μόνο που δεν πήγε τόσο καλά ήταν το OG. Μάλλον φταίει που είναι και λίγο παλαιές και οι βύνες.

OG 1058.

Μάλλον κάτι δεν έκανα καλά στη μετατροπή από 23 σε 26 λίτρα...ποιος ξέρει. Καλή θα βγεί και έτσι.
Θα το θυμηθώ πάλι το άθλημα....Soon νέα συνταγή.

EDIT...again
Τελικά η μέτρηση ήταν λάθος. OG 1060 στους 25...1063 με τη διόρθωση στους 20

Όλα καλά

2
Πωλούνται 7 Καφάσια των 330 ml προς 2 euro το ενα(αφορασμένα από super market)
Τα 5 είναι γεμάτα με φιάλες των 330 ml οι οποίες δίνονται δώρο.

Θα προτιμηθεί να δωθούν ως πακέτο. Οι ενδιαφερόμενοι ας απαντήσουν στο ποστ και θα το κανονίσουμε. Παραλαβή από το χώρο μου( Παλλήνη)


3
Μπύρα / Evil Queen: Hard Apple-Caramel Cider
« στις: 18/10/2016, 16:44:24 »
Ήρθε ο καιρός να φτιάξω και τη δική μου εκδοχή Μηλίτη. Με γεύση καραμέλας.... :P

Η συνταγή εδώ: http://beeroperipeteies.weebly.com/41eta---evil-queen-hard-apple-caramel-cider.html

Εν αναμονή για τη ζύμωση τώρα.

4
Μπύρα / Medusa - Double IPA
« στις: 02/09/2016, 23:44:05 »
2/9/16

Νέα Συνταγή και νέος μήνας.

Η συνταγή:

http://beeroperipeteies.weebly.com/40eta---medusa-dipa.html


Τα σχόλια σας ευπρόσδεκτα.

Καλό μήνα σε όλους.... :D


5
Μπύρα / Das "Boot" - German Pils (AKA: Bohemian Rhapsody)
« στις: 10/05/2016, 13:00:48 »
η κλασσική δοκιμασμένη συνταγή  Bohemian Rhapsody με μικρές παραλλαγές. Το όνομα έχει διπλή σημασίαεκτός του τίτλου της ταινίας....συμβολίζει και τη γαμ..νη γερμανική μπότα που τρώμε....έχουμε αναστενάξει... :P

Το μπυράκι θα γίνει στα πρότυπα της bohemian, δλδ με μαγιά ale, διαφορετική αυτή τη φορά.

Η συνταγή:


Das Boot
German Pils


Type: All Grain
Batch Size: 23,00 l
Boil Size: 40,38 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 30,16 l
Final Bottling Vol: 21,30 l
Fermentation: Ale, Two Stage


Date: 05 May 2016
Brewer: GeorgeV
Asst Brewer:
Equipment: My 70lt BIAB Pot
Efficiency: 65,00 %
Est Mash Efficiency: 82,0 %
Taste Rating: 30,0

Ingredients


 Amt       Name       Type       #          %/IBU

20,00 ml Calcium Chloride (Mash 90,0 mins) Water Agent 1 -
4,80 kg Pilsner (Thracian Blonde) (4,0 EBC) Grain 2 85,1 %
0,54 kg Carahell (Weyermann) (25,6 EBC) Grain 3 9,6 %
0,30 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 4 5,3 %

15,00 g Challenger [5,60 %] - Boil 60,0 min Hop 5 8,3 IBUs
15,00 g Challenger [5,60 %] - Boil 40,0 min Hop 6 7,3 IBUs
20,00 g Saaz [3,40 %] - Boil 20,0 min Hop 7 4,1 IBUs
20,00 g Tettnang [4,50 %] - Boil 20,0 min Hop 8 5,4 IBUs
20,00 g Tettnang [4,50 %] - Boil 15,0 min Hop 9 4,4 IBUs
10,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 10 -
20,00 g Saaz [3,40 %] - Boil 10,0 min Hop 11 2,4 IBUs
20,00 g Saaz [3,40 %] - Boil 5,0 min Hop 12 1,3 IBUs
20,00 g Tettnang [4,50 %] - Boil 5,0 min Hop 13 1,8 IBUs

1,0 pkg Workhorse Beer Yeast (Mangrove Jack's #M10) Yeast 14 -

0,50 tsp Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) Other 15 -


Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 1,050 SG
Est Final Gravity: 1,012 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,9 %
Bitterness: 35,1 IBUs
Est Color: 8,9 EBC

Measured Original Gravity: 1,046 SG
Measured Final Gravity: 1,010 SG
Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Calories: 427,1 kcal/l


Mash Profile

Mash Name: BIAB, Medium Body
Sparge Water: 0,00 l
Sparge Temperature: - C
Adjust Temp for Equipment: TRUE


Total Grain Weight: 5,64 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Mash PH: 5,20

Mash Steps

Saccharification Add 41.5 l of water at 69,1 C 66,0 C 90 min
Mash Out Add 0,00 l of water and heat to 76,0 C over 7 min 76,0 C 10 min

Sparge: If steeping, remove grains, and prepare to boil wort
Mash Notes: Brew in a bag method where the full boil volume is mashed within the boil vessel and then the grains are withdrawn at the end of the mash. No active sparging is required. This is a medium body beer profile.



Carbonation and Storage

Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 125,29 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Two Stage


Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Used: Bottle with 125,29 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C


pre boil SG 1040

OG 1049...πήγαμε αψογα

η μαγιά θα ενυδατωθεί με 100 ml νερό και 100 ml γλεύκους για μια ωρίτσα.


6
Μπύρα / Return To Fantasy - American Pale Ale
« στις: 04/04/2016, 12:07:08 »
4/4/16

Η επιστροφή του άσωτου....είχα να βράσω απ τοο Δεκέμβρη....4 μήνες σχεδόν....έτσι λοιπόν η Return to Fantasy σηματοδοτεί την επιστροφή στο homebrewing, ύστερα από τόσο καιρό.

Η συνταγή έιναι βασισμένη στην Bonnie & Clyde, με μια μικρή παραλλαγή στους λυκίσκους.


Return To Fantasy

American Pale Ale (18 B)



Type: All Grain
Batch Size: 25,00 l
Boil Size: 40,17 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 29,95 l
Final Bottling Vol: 23,30 l
Fermentation: Ale, Two Stage


Date: 15 Feb 2016
Brewer: GeorgeV
Asst Brewer: Ronin
Equipment: My 70 lt BIAB Pot
Efficiency: 65,00 %
Est Mash Efficiency: 74,9 %
Taste Rating: 30,0


Ingredients


 
15,00 g PH 5.2 Stabilizer (Mash 90,0 mins) Water Agent 1 -
5,60 kg Tracian Aroma Pale Ale (Vergina) (9,0 EBC) Grain 2 78,4 %
0,84 kg Caraamber (Weyermann) (70,9 EBC) Grain 3 11,8 %
0,28 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 4 4,0 %
0,25 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 5 3,5 %
0,16 kg Caramunich II (Weyermann) (124,1 EBC) Grain 6 2,2 %

10,00 g Cascade [5,40 %] - First Wort 90,0 min Hop 7 6,2 IBUs
5,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - First Wort 90,0 min Hop 8 6,2 IBUs
15,00 g Cascade [7,40 %] - Boil 60,0 min Hop 9 10,8 IBUs
10,00 g Nelson Sauvin [12,20 %] - Boil 45,0 min Hop 10 9,9 IBUs
10,00 g Nelson Sauvin [12,20 %] - Boil 30,0 min Hop 11 8,3 IBUs
10,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 12 -
10,00 g Nelson Sauvin [12,20 %] - Boil 10,0 min Hop 13 4,3 IBUs
0,50 tsp Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins) Other 14 -
10,00 g Nelson Sauvin [12,20 %] - Boil 5,0 min Hop 15 2,2 IBUs

1,0 pkg US West Coast Yeast (Mangrove Jack's #M44) Yeast 16 -
0,5 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] Yeast 17 -

30,00 g Nelson Sauvin [12,20 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 18 0,0 IBUs
15,00 g Cascade [8,50 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 19 0,0 IBUs


Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 1,054 SG
Est Final Gravity: 1,013 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,4 %
Bitterness: 47,9 IBUs
Est Color: 22,5 EBC

Measured Original Gravity: 1,046 SG
Measured Final Gravity: 1,010 SG
Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Calories: 427,1 kcal/l


Mash Profile

Mash Name: My BIAB, Medium Body
Sparge Water: 0,00 l
Sparge Temperature: - C
Adjust Temp for Equipment: TRUE


Total Grain Weight: 7,14 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Mash PH: 5,20

Mash Steps


Saccharification Add 41 l of water at 69,8 C 66,0 C 90 min
Mash Out Add -0,00 l of water and heat to 75,0 C over 7 min 76,0 C 10 min

Sparge: If steeping, remove grains, and prepare to boil wort
Mash Notes: Brew in a bag method where the full boil volume is mashed within the boil vessel and then the grains are withdrawn at the end of the mash. No active sparging is required. This is a medium body beer profile.


Carbonation and Storage

Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 137,05 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Two Stage


Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Used: Bottle with 137,05 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C



Created with  BeerSmith


Και μιας και εκπέμπoυμε live, ξεκίνησα το mashing στις 10:20 το πρωί και τώρα(12:00) κάνω το mash out.
όλα πήγαν καλώς ως τώρα. Σωστές θερμοκρασίες και σε λίγο θα κάνω και το FWH.

Preboil SG 1045

OG 1058

χρειαζόταν λιγότερο εντονο βρασμό και μου εξατμήστηκε πολύ νερό. δε με πειράζει όμως....καλοδεχούμενο.



7
Αλλαντικά / Παστράμι από τη Δράμα
« στις: 28/01/2016, 22:37:15 »
είπα σήμερα να κάνω το πείραμα....πήρα λοιπόν το κρέας και τα μπαχαρικά...και έκανα ΠΑΣΤΡΑΜΙ.

Τη συνταγή θα τη βρείτε στο: http://beeroperipeteies.weebly.com/alphalambdalambdaalphanutauiotakappa940.html

Είναι  κι αυτή παρμένη απ το γνωστό βιβλίο. Θα ενημερώσω για την πορεία του και τη γεύση του.

8
Μπύρα / The Old Hag - British Brown Ale
« στις: 07/12/2015, 11:34:45 »
Και αφού τελείωσε και ο διαγωνισμός...ε, ας φτιάξουμε και κάτι άλλο εκτός καπνιστής...έλεος πια.




Old Hag

British Brown Ale (13 B)



Type: All Grain
Batch Size: 23,00 l
Boil Size: 38,09 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 27,87 l
Final Bottling Vol: 21,30 l
Fermentation: Ale, Two Stage


Date: 26 Nov 2015
Brewer: GeorgeV
Asst Brewer:
Equipment: My 70 lt BIAB Pot
Efficiency: 65,00 %
Est Mash Efficiency: 75,7 %
Taste Rating: 30,0


Taste Notes:



Ingredients


 Amt Name Type # %/IBU

2,40 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 42,0 %
2,00 kg Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) Grain 2 35,0 %
0,80 kg Caramunich III (Weyermann) (139,9 EBC) Grain 3 14,0 %
0,32 kg Caraamber (Weyermann) (70,9 EBC) Grain 4 5,6 %
0,20 kg Carafa I (663,9 EBC) Grain 5 3,5 %
20,00 g Opal [5,30 %] - First Wort 90,0 min Hop 6 14,3 IBUs
20,00 g Aurora (Super Styrian Aurora) [9,20 %] - Boil 30,0 min Hop 7 11,5 IBUs
10,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 8 -
10,00 g Aurora (Super Styrian Aurora) [9,20 %] - Boil 10,0 min Hop 9 2,3 IBUs
1,0 pkg Newcastle Dark Ale Yeast (Mangrove Jack's #M03) Yeast 10 -
40,00 g Oak Chips (Secondary 7,0 days) Flavor 11 -


Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 1,051 SG
Est Final Gravity: 1,013 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,9 %
Bitterness: 28,1 IBUs
Est Color: 41,0 EBC

Measured Original Gravity: 1,046 SG
Measured Final Gravity: 1,010 SG
Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Calories: 427,1 kcal/l


Mash Profile

Mash Name: My BIAB, Medium Body
Sparge Water: 0,00 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE


Total Grain Weight: 5,72 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Mash PH: 5,20

Mash Steps


 Name Description Step Temperature Step Time

Saccharification Add 41,59 l of water at 68,3 C 65,0 C 90 min
Mash Out Add -0,00 l of water and heat to 75,6 C over 7 min 75,6 C 10 min

Sparge: If steeping, remove grains, and prepare to boil wort
Mash Notes: Brew in a bag method where the full boil volume is mashed within the boil vessel and then the grains are withdrawn at the end of the mash. No active sparging is required. This is a medium body beer profile.



Carbonation and Storage

Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 125,29 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Two Stage


Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Used: Bottle with 125,29 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C


Notes



Created with  BeerSmith

9
Μπύρα / Homebrewerus Hellenicus - White IPA
« στις: 06/10/2015, 03:52:39 »
To BIAB μπυράκι του brewday του Συλλόγου

Homebrewerus Hellenicus - White IPA

White IPA (21 B)

Type: All Grain
Batch Size: 25,00 l
Boil Size: 40,17 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 29,95 l
Final Bottling Vol: 25,30 l
Fermentation: Ale, Two Stage

Date: 23 Jun 2015
Brewer: GeorgeV
Asst Brewer:
Equipment: My 70 lt BIAB Pot
Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 81,3 %
Taste Rating: 30,0

Taste Notes:

Ingredients


 Amt         Name                                          Type#       %/IBU

3,86 kg    Pale Malt (Weyermann) (3,3 SRM) Grain 1 57,2 %
1,70 kg    Wheat Malt, Pale (Weyermann) (2,0 SRM) Grain 2 25,2 %
0,40 kg    Wheat, Flaked (1,6 SRM) Grain 3 5,9 %
0,29 kg    Biscuit malt (Castle Malting) (30,5 SRM) Grain 4 4,3 %
0,28 kg    Barley, Flaked (1,7 SRM) Grain 5 4,2 %
7,00 g     Nelson Sauvin [12,20 %] - First Wort 90,0 min Hop 6 10,7 IBUs
5,00 g     Citra [12,10 %] - First Wort 90,0 min Hop 7 7,6 IBUs
5,00 g     Galaxy [13,50 %] - First Wort 90,0 min Hop 8 8,5 IBUs
0,22 kg   Dextrose (Briess) (1,0 SRM) Sugar 9 3,2 %
12,00 g   Nelson Sauvin [12,20 %] - Boil 35,0 min Hop 10 10,5 IBUs
10,00 g   Citra [12,10 %] - Boil 35,0 min Hop 11 8,7 IBUs
10,00 g   Galaxy [13,50 %] - Boil 35,0 min Hop 12 9,7 IBUs
12,00 g   Nelson Sauvin [12,20 %] - Boil 5,0 min Hop 13 2,8 IBUs
10,00 g   Citra [12,10 %] - Boil 5,0 min Hop 14 2,3 IBUs
10,00 g   Galaxy [13,50 %] - Boil 5,0 min Hop 15 2,6 IBUs
23,91 g   Orange Peel, Bitter (Boil 5,0 mins) Spice 16 -
10,87 g   Coriander Seed (Boil 5,0 mins) Spice 17 -
2,2 pkg   Belgian Ale Yeast (Mangrove Jack's #M27) Yeast 18 -
0,54 tsp  Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) Other 19 -


Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 1,060 SG
Est Final Gravity: 1,012 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,4 %
Bitterness: 63,3 IBUs
Est Color: 6,0 SRM

Measured Original Gravity: 1,046 SG
Measured Final Gravity: 1,010 SG
Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Calories: 427,1 kcal/l


Mash Profile

Mash Name: BIAB, Medium Body
Sparge Water: -0,00 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE


Total Grain Weight: 6,75 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Mash PH: 5,20

Mash Steps




Saccharification Add 44,16 l of water at 68,5 C 65,0 C 90 min
Mash Out Add -0,00 l of water and heat to 75,6 C over 7 min 75,6 C 10 min

Sparge: If steeping, remove grains, and prepare to boil wort
Mash Notes: Brew in a bag method where the full boil volume is mashed within the boil vessel and then the grains are withdrawn at the end of the mash. No active sparging is required. This is a medium body beer profile.



Carbonation and Storage

Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 148,81 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Two Stage


Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Used: Bottle with 148,81 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C


Notes
Η δεξτρόζη θα μπεί στο τελευταίο 5λεπτο


Created with  BeerSmith


To brewday πηγε πολύ καλά. Μας έφαγε λίγο ο ήλιος αλλά δεν πειράζει.


Γυρησα σπίτι, πήρα μετρηση: 1058 OG ταρακούνησα σθεναρά, ε΄ριξα τις 2 μαγιές (στους 34...μη φοβάστε θα αντέξουν) και πήγα για μάσα....ήπια και μια μπύρα.

Preboil SG 1033.


Ευχαριστούμε το beer-deli για την προσφορά του

10
Γενικά θέματα / beerOπεριπέτειες & Άλλα
« στις: 07/08/2015, 21:29:30 »
Αγαπητοί φίλοι Γειά σας.

Τον τελευταίο καιρό έχω ανεβάσει ένα site σχετικό με μπύρα. Εκεί ανεβάζω ειδήσεις που αφορούν το αγαπημένο μας ποτό, συνταγές cocktail, διάφορες παρασκευές (λικέρ, λουκάνικα κλπ) που έχω φτιάξει, και μερικά χρήσιμα άρθρα και συνταγές σχετικά με το αγαπημένο μας χόμπι, τη ζυθοποίηση.

Ότι υπάρχει σ αυτό το site,είναι ΜΟΝΟ προσωπική εργασία, είναι δωρεάν, δεν εμπορεύομαι κάτι και όποιος θέλει μπορεί να μου προτείνει τη σελίδα του να τη διαφημίσω. Μέχρι τώρα οι επισκέψεις στο site ξεπερνούν τις 5000 το μήνα και αυξάνονται συνεχώς.

Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται, μπορεί να επισκεφτεί το site μου και αν θέλει να μου προτείνει κάτι πρός βελτίωση του ιστότοπου, ή κάτι που θα θελε να δεί, ευχαρίστως θα τον ακόυσω. Επίσης αν κάποιος θέλει να γράψει κάποιο άρθρο, να προτείνει κάποιο άρθρο για το site, μπορεί να μου το στείλει σε mail και θα το ανεβάσω.


Ο ιστότοπος είναι: beeroperipeteies.weebly.com και η σελίδα του στο facebook είναι: beerOπεριπέτειες & Άλλα

Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη σας

11
Μπύρα / Aurora Borealis - Belgian Pale Ale
« στις: 02/06/2015, 12:19:18 »
Το σταρτεράκι εγινε από χθες....σημερα ξεκινησα κατά τις 9 το πρωι.

Ως τώρα πάμε μια χαρά

Pre boil SG 1034....πολύ κοντά στο 1037 της συνταγής.

12
Μπύρα / Sweet Lorraine - Blonde Ale
« στις: 24/04/2015, 09:24:30 »
24/4/15

και για να προλαβω καποιους εδω μεσα....<a href="http://www.youtube.com/watch?v=pHLtUlDnDqA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=pHLtUlDnDqA</a> :P

εννοειται οτι τ ονομα ειναι απ το τραγουδι.... ;D

Η συνταγη:

BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Sweet Lorraine
Brewer: GeorgeV
Asst Brewer:
Style: Blonde Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 41,21 l
Post Boil Volume: 30,99 l
Batch Size (fermenter): 26,00 l   
Bottling Volume: 24,30 l
Estimated OG: 1,051 SG
Estimated Color: 5,0 SRM
Estimated IBU: 25,6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 80,2 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU         
4,80 kg               Chateau Pilsner 2 Row (1,6 SRM)          Grain         1        78,9 %       
0,43 kg               Carahell (Weyermann) (13,0 SRM)          Grain         2        7,1 %         
0,32 kg               Carapils (Briess) (1,5 SRM)              Grain         3        5,3 %         
0,28 kg               Wheat, Flaked (1,6 SRM)                  Grain         4        4,6 %         
0,25 kg               Chateau Biscuit (25,4 SRM)               Grain         5        4,1 %         
10,00 g               Opal [5,30 %] - Boil 60,0 min            Hop           6        5,8 IBUs     
10,00 g               Motueka [6,80 %] - Boil 40,0 min         Hop           7        5,7 IBUs     
15,00 g               Motueka [6,80 %] - Boil 20,0 min         Hop           8        3,8 IBUs     
15,00 g               Opal [5,30 %] - Boil 20,0 min            Hop           9        3,0 IBUs     
15,00 g               Motueka [6,80 %] - Boil 10,0 min         Hop           10       2,3 IBUs     
15,00 g               Opal [5,30 %] - Boil 10,0 min            Hop           11       1,8 IBUs     
15,00 g               Motueka [6,80 %] - Boil 5,0 min          Hop           12       1,9 IBUs     
15,00 g               Opal [5,30 %] - Boil 5,0 min             Hop           13       1,5 IBUs     
15,00 g               Motueka [6,80 %] - Boil 0,0 min          Hop           14       0,0 IBUs     
15,00 g               Opal [5,30 %] - Boil 0,0 min             Hop           15       0,0 IBUs     
1,0 pkg               Safale American  (DCL/Fermentis #US-05)  Yeast         16       -             
0,50 tsp              Yeast Nutrient (Primary 3,0 days)        Other         17       -             


Mash Schedule: BIAB, Medium Body
Total Grain Weight: 6,08 kg
----------------------------
Name              Description                             Step Temperature      Step Time           
Saccharification  Add 44,93 l of water at 70,5 C          67,0 C                75 min             
Mash Out          Add -0,00 l of water and heat to 75,6 C 75,6 C                10 min             

Sparge: If steeping, remove grains, and prepare to boil wort
Notes:
------


Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com
-------------------------------------------------------------------------------------

43 λιτρα στην κατσαρολα αυτη τη φορα. efficiency στο 70%
προστέθηκαν και 25 ml χλωριούχο ασβέστιο για να μαλακώσει το νερο λιγο, αλλα καθότι ξεχασιάρης το έριξα στη μεση του mashing.κατι έκανε παντως.

Preboil SG 1036
OG 1048
μπήκαν στον καδο 27 λιτρα...ελπιζω να μην πεταχτει κανενα καπακι απο τη ζυμωση.... :P

ολα καλα...πλυσιμο τωρα



13
Μπύρα / Bird Of Prey - American Amber Ale
« στις: 21/04/2015, 23:55:01 »
21/4/15

Έπεσαν 41 λιτρα στην κατσαρόλα και εβρασαν για λίγα λεπτα για να ναι ετοιμα για αυριο το πρωί.

εγινε και το σταρτεράκι, γιατι δε το κοβω να φτανει η μια μαγια.

Η συνταγή βγήκε βασιζόμενη στην HellBoy αλλά μιάς και δε διέθετα όλα τα υλικά την εκανα λίγο παραλλαγή.

Η συνέχεια αύριο το πρωί.

14
επιτέλους ζυθοποιούμε....μετα απο καιρο. πειραματικη διαθεση παλι με τον φιλτατο Coffee4U. Η δικη μου εκδοση με first wort hopping και late hopping.

H Συνταγη:

Bonnie & Clyde
American Pale Ale
Type: All Grain Date: 17 Mar 2015
Batch Size (fermenter): 23,00 l Brewer: GeorgeV
Boil Size: 40,72 l Asst Brewer: 
Boil Time: 90 min Equipment: My 70 L BIAB Pot
End of Boil Volume 30,49 l Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Final Bottling Volume: 20,20 l Est Mash Efficiency 89,2 %
Fermentation: Ale, Two Stage Taste Rating(out of 50): 30,0
Taste Notes: 
Ingredients
 
Ingredients Amt Name Type # %/IBU
32,00 g PH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
4,50 kg Pale Malt (Weyermann) (3,3 SRM) Grain 2 78,9 %
0,60 kg Caraamber (Weyermann) (36,0 SRM) Grain 3 10,5 %
0,23 kg Cara-Pils/Dextrine (2,0 SRM) Grain 4 4,0 %
0,22 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) (2,0 SRM) Grain 5 3,9 %
0,15 kg Caramunich II (Weyermann) (63,0 SRM) Grain 6 2,6 %
5,00 g Nelson Sauvin [12,20 %] - First Wort 90,0 min Hop 7 6,2 IBUs
5,00 g T'n'T [10,70 %] - First Wort 90,0 min Hop 8 6,0 IBUs
10,00 g Nelson Sauvin [12,20 %] - Boil 25,0 min Hop 9 7,3 IBUs
10,00 g T'n'T [10,70 %] - Boil 25,0 min Hop 10 7,1 IBUs
10,00 g Nelson Sauvin [12,20 %] - Boil 15,0 min Hop 11 5,2 IBUs
10,00 g T'n'T [10,70 %] - Boil 15,0 min Hop 12 5,1 IBUs
10,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 13 -
15,00 g Nelson Sauvin [12,20 %] - Boil 5,0 min Hop 14 3,5 IBUs
15,00 g T'n'T [10,70 %] - Boil 5,0 min Hop 15 3,0 IBUs
10,00 g Nelson Sauvin [12,20 %] - Boil 0,0 min Hop 16 0,0 IBUs
10,00 g T'n'T [10,70 %] - Boil 0,0 min Hop 17 0,0 IBUs
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] Yeast 18 -
0,50 tsp Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) Other 19 -

 
Beer Profile
 
Est Original Gravity: 1,054 SG Measured Original Gravity: 1,046 SG
Est Final Gravity: 1,011 SG Measured Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,7 % Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Bitterness: 43,4 IBUs Calories: 427,1 kcal/l
Est Color: 8,8 SRM 
Mash Profile
 
Mash Name: BIAB, Medium Body Total Grain Weight: 5,70 kg
Sparge Water: 0,00 l Grain Temperature: 22,2 C
Sparge Temperature: 75,6 C Tun Temperature: 22,2 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE Mash PH: 5,20
Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 44,20 l of water at 69,3 C 66,0 C 90 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 7 min 75,6 C 10 min

 
Sparge Step: If steeping, remove grains, and prepare to boil wort
Mash Notes: Brew in a bag method where the full boil volume is mashed within the boil vessel and then the grains are withdrawn at the end of the mash. No active sparging is required. This is a medium body beer profile.
Carbonation and Storage
 
Carbonation Type: Bottle Volumes of CO2: 2,3
Pressure/Weight: 118,81 g Carbonation Used: Bottle with 118,81 g Corn Sugar
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C Age for: 30,00 days
Fermentation: Ale, Two Stage Storage Temperature: 18,3 C
Notes
 
 
Created with BeerSmith
 
41 λιτρα νερο στην κατσαρολα

ξεκινησαμε πολυ καλα. το Ph επιθυμιτα επιπεδα. σε λιγο η συνεχεια...

preboil sg 1036

og 12.3 BRIX(1048) 1047 (πυκνομετρο)

κατι δεν πηγε τοσο καλα...πρεπει να δω το σεταρισμα του εξοπλισμου μου παλι, ή να δυναμωσω λιγο την ενταση της φωτιας.

πελαργε....εισαι λιγο γκαντεμης ρε φιλε...εγραψες πριν τελειωσω και οριστε τ αποτελεσμα....χιχιχιχιχι

φυσικα και κανω πλακα, ετσι?

15
Γενικά θέματα / HORECA 2015
« στις: 06/02/2015, 14:54:03 »
Παιδες...ποιος θα παει φετος?

εχω προσκληση 2 ατομων...λεω να παω αυριο...ισως και Κυριακη...οποιος "ψηνεται" ας μου πει.

Σελίδες: [1] 2 3 4