Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - skoulthrash

Σελίδες: [1]
1
Γειά χαρά παιδιά, έχω μια ερώτηση...
Είχα ξεκινήσει μια παρτίδα πίλσνερ απο κιτ, και είχα κάνει απολύμανση, στα σύνεργα, με ΟΧΙ.
Μου έχει μέινει όμως πολύ λίγο ΟΧΙ στη συσκευασία, δε νομιζώ να φτάσει για μετάγγιση και εμφιάλωση.
Έχω όμως καινούργιο σταρ-σαν... Μπορώ να συνεχίσω την ίδια παρτίδα με σταρσαν ή θα κάνει κάποια αντίδραση με το ΟΧΙ????
Έχουν μείνει τα στάδια της μετάγγισης και της εμφιάλωσης, που σημαίνει οτι θα χρειαστώ πολύ ΟΧΙ, αν πρέπει να συνεχίσω

2
Καλησπέρα παιδιά , είμαι σχετικά νέος στο χώρο, και μέχρι στιγμής έχω δουλέψει μόνο με ΚΙΤ. Χθες έβαλα το 5ο, πέρασαν πάνω απο 24 ώρες και δεν είδα φυσαλίδες στην αεροπαγίδα, ούτε όμως το χαρακτηριστικό "δαχτυλίδι" στα τοιχώματα του κάδου.
Το ΚΙΤ ήταν American IPA της Mangrove Jack's.
Και η μαγιά του είναι η Μ44 US West Coast.
Την είχα ενυδατώσει για κανένα 20λεπτο σε θερμοκρασία περίπου 20-22C , όταν την έριξα στο κάδο η Θερμακρασία του γλέυκους ήταν 23-24C, η θερμοκρασία του κάδου είναι σταθερά κοντά στους 18-22C (o κάδος είναι κλειστός καλά αν τον πιέσω ελαφρά με το χέρι, βλέπω κίνηση στην αεροπαγίδα). Διάβασα, οτι μπορεί να αργήσει να ξεκινήσει η ζύμωση, για διάφορους λόγους (αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν διψάσουν παν για Μπύρα  :P ).
Αν δε ξεκινήσει σε 1-2 μέρες , θα πάρω μια μέτρηση , αν η πυκνότητα είναι η ίδια , να ρίξω άλλη μαγιά ή απλά να ανακατέψω με τον αναδευτήρα ?? Ή μήπως κάποια άλλη ιδέα , που αγνοώ ??
Σας ευχαριστώ και συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου , απλά ήθελα να είμαι πολύ περιγραφικός, για να αποφύγουμε απαντήσεις που έχουν δωθεί σε προηγούμενα θέματα.  :)

3
 Γειά χαρά παιδιά , μόλις γράφτηκα, (και έχω αργήσει και πολύ) έχω φτιάξει 3 ΚΙΤ, και ίσως έπρεπε να είχα γραφτεί νωρίτερα, για να αποφύγω κάποια λάθη που έκανα , ευτυχώς χωρίς μεγάλες συνέπειες (ευτυχώς είχα τη βοήθεια απο δύο παλιούς φίλους που ασχολούνται καιρό). Μπράβο για τη προσπάθεια που γίνεται εδώ πέρα, και πραγματικά μου αρέσει πολύ το γεγονός, οτι υπάρχει απίστευτη βοήθεια απο τα έμπειρα μέλη , προς τους καινούργιους. Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω , απλά είπα να γράψω 2 λογάκια, γιατί βλέπω πως το συνηθίζετε εδώ πέρα. Επίσης εκτός απο αρχάριος στη ζυθοποίηση, είμαι και αρχάριος στα φόρουμ, ελπίζω να μη κάνω κάτι λάθος(π.χ. να μην απαντάω σε μηνύματα). Να είστε όλοι καλά, και πάνω απο όλα καλές μπυράκλες να φτιάχνετε  :) :) Πολύ μου αρέσει η αλληλεγγύη σας εδώ πέρα !!! :)

Σελίδες: [1]