Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - skoulthrash

Σελίδες: [1] 2 3
1
Γειά χαρά φίλε , και καλές ζυμώσεις. Σε ποιά θερμοκρασία έριξες τη μαγιά ?? Ξέρεις, η εποχή είναι λιγάκι δύσκολη για τις ζυμώσεις. Δε ξέρω τι γράφουν οι οδηγίες, του συγκεκριμένου ΚΙΤ. Αλλά φανταζομαι πως οι 26 βαθμοί είναι λιγάκι πιό πάνω απο ότι θα έπρεπε. Αν μπορείς να το φτάσεις γύρω στους 20-22 που φανταζομαι οτι θα είναι και η ιδανική για το ΚΙΤ, κάντο. :) :)
Τώρα για τις φυσαλίδες στην αεροπαγίδα.. 1ον σίγουρα ο κάδος είναι καλά κλεισμένος? Δοκίμασε να πιέσεις πολύ ελαφρά το καπάκι, βλέπεις κάποια κίνηση στη στάθμη της αεροπαγίδας?? Επίσης ένας άλλος τρόπο να δεις εάν έχει ξεκινη΄σει η ζύμωση είναι να παρατηρήσεις εξωτερικά , αν υπάρχει ένα σκουρόχρωμο δαχτυλίδι , λίγο πάνω απο τη στάθμη του γλέυκους σου.
Και εμένα μου έχει τύχει να μη ξεκινάει η ζύμωση. Μία λύση είναι να κάνεις ένα ελαφρύ ανακάταμα στο γλεύκος, αφού πρώτα απολυμάνεις τον αναδευτήρα σου. Εάν και πάλι δε ξεκινήσει η ζύμωση, τότε, ίσως να χρειαστεί να ρίξεις μία έξτρα μαγιά. Κοίτα όμως να είναι μία που να ταιριάζει στη μπύρα σου, ή αλλιώς μια ουδέτερη. Καλύτερα όμως να πουν τη γνώμη τους και οι πιό έμπειροι.

2
Kit Brewing / Απ: Βοηθεια σε αρχαριο!!
« στις: 03/08/2018, 08:48:03 »
Καλή εμφιάλωση φίλε :) :) :)

3
Καλημέρα φίλε μου , και καλή αρχή ... Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία του εξοπλισμού σου???  :) :)

4
Kit Brewing / Απ: Βοηθεια σε αρχαριο!!
« στις: 26/07/2018, 10:04:29 »
Ακριβώς, εκτός των άλλων ... Καλά είναι ο λυκίσκος να μείνει στο κάδο 3-5 μέρες για Dry Hopping, επομένως δε σημαίνει οτι όταν πέσει η μέτρηση κάτω απο 1020 , θα τελειώσει και η ζύμωση μέσα σε εκείνες τις μέρες .. Επομένως θα χρειαστεί να μεταγγίσεις, για να βγάλεις το λυκίσκο...Άρα , άσε τη ζύμωση να τελειώσει, όπως είπε και ο nim ,που είναι πιο έμπειρος, απο εμένα, και ρίχνεις μετά το λυκίσκο :) :)

5
Kit Brewing / Απ: Βοηθεια σε αρχαριο!!
« στις: 25/07/2018, 08:08:10 »
Καλημέρα, πάντως εγώ το λυκίσκο τον ρίχνω αφού τελειώσει η ζύμωση, δεν ξέρω αν επηρεάζει, το αποτέλεσμα... Ας πει καλύτερα κάποιος πιο έμπειρος τη γνώμη του για το Dry Hopping ...Οι οδηγίες των ΚΙΤ βέβαια, λένε κάπου εκεί που λες και εσύ, στο 1.020 δηλαδή , και πιο κάτω ...

6
Kit Brewing / Απ: Βοηθεια σε αρχαριο!!
« στις: 23/07/2018, 08:06:59 »
Καλημέρα φίλε και καλές ζυμώσεις, να έχεις, και εγώ έτσι ακριβώς την είχα πατήσει πέρυσι, στο πρώτο μου ΚΙΤ, είχα ρίξει τη μαγιά ενώ η θερμοκρασία ήταν 27-28C (παρόλα αυτά η μπύρα βγήκε καλή).. Μη κάνεις το ίδιο, κάνε αυτό που σου είπε ο nim. Κλείσε το κάδο.. Απλά λόγω της εποχής ίσως αργήσει, να πέσει η θερμοκρασία, ίσως και να μη πέσει... Καλύτερα δοκίμασε παγοκύστες στα πλαϊνά του κάδου,ή ανεμηστήρα... Ποιό κιτ κάνεις?? Και σε τι θερμοκρασία, σου προτείνει να ρίξεις τη μαγιά ???

7
Kit Brewing / Απ: πρώτο κιτ
« στις: 03/07/2018, 12:52:05 »
Η ενανθράκωση, καλά είναι να γίνει σε παρόμοια θερμοκρασία με τη θερμοκρασία της ζύμωσης. Μετά απο 2-3 βδομάδες περίπου, απο την εμφιάλωση, μπορείς να βάλεις λίγα λίγα μπουκάλια στο ψυγείο, και να τα αφήσεις για καιρό , θα βοηθήσει λιγάκι την ωρίμανση ..Αλλιώς θα πρέπει να περιμένεις πάνω απο 2μηνο ... Δηλαδή ένα δροσερότερο μέρος κάνει την ωρίμανση συντομότερη  :) :)

8
Kit Brewing / Απ: πρώτο κιτ
« στις: 03/07/2018, 08:14:41 »
Καλημέρα φίλε και καλό ξεκίνημα, εγώ λέω να ξεκινήσεις με τη πίλσνερ, μόνο και μόνο επειδή η Irish Red έχει dry hop, απο ότι είδα (καλά θα ήταν να διαβάσεις στο φόρουμ για αυτή τη διαδικασία)... Επίσης ότι και να βάλεις αυτή την εποχή , μέχρι να τελειώσει η ζύμωση, η ενανθράκωση, και η ωρίμανση, θα σου πάρει σίγουρα πάνω απο 3-4 μήνες... Άρα το καλοκαίρι δε το προλαβαίνεις... Δυστυχώς , όπως θα ξέρεις θέλει πολύ υπομονή το άθλημα... Επίσης να έχεις στο νου σου , οτι οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, δεν είναι και οι καλύτερες για ζυμώσεις.... Ίσως να επηρεάσουν το αποτέλεσμα...  Μακάρι αυτό να μη γίνει, εγώ σε παρόμοια εποχή είχα ξεκινήσει με πίλσνερ πέρυσι, και ήμουν απο τους τυχερούς, που η Μπύρα βγήκε καλή.. Καλή τύχη σου εύχομαι και καλό ξεκίνημα :) :) :)

9
Νέα μέλη / Απ: Γειά σας
« στις: 02/07/2018, 07:54:53 »
Καλημέρα, καλές ζυμώσεις !! :) :) Καλώς ήλθες :)

10
Νέα μέλη / Απ: Καλησπερα
« στις: 28/06/2018, 08:30:56 »
Γειά χαρά φίλε, και καλώς ήρθες καλές ζυμώσεις ... Το ΚΙΤ είναι αυτό που περιγράφει, Τσέχικη Πίλσνερ.... Καλή φαίνεται , δε το έχω φτιάξει , αλλά έχω κάνει άλλα , απο την ίδια εταιρία , και ήταν αρκετά καλά :) :)

11
Νέα μέλη / Απ: Καλησπέρα κι από μένα
« στις: 27/06/2018, 22:24:10 »
Τον ήλιο πιστεύω καλά είναι να τον αποφύγεις, ειδικά μετά την εμφιάλωση, τα μπουκάλια καλύτερα να τα αφήσεις σε σκιερό μέρος  ... Τώρα με τη λάμπα εγώ δεν έχω θέμα, μέχρι στιγμής... Απλά και η ζέστη της εποχής είναι λίγο παράξενη για τις ζυμώσεις ... Καλά είναι οι ζυμώσεις να γίνονται στις θερμοκρασίες που γράφουν οι μαγιές.... Ή οι συσκευασίες των ΚΙΤ :) :)

12
Νέα μέλη / Απ: Καλησπέρα κι από μένα
« στις: 27/06/2018, 08:26:53 »
Καλώς ήλθες φίλε , καλές ζυμώσεις... Τι εννοείς με το φως αν έχεις θέμα??? Στη ζύμωση ??? Το φως του Ηλίου ή απο λάμπα ???

13
Νέα μέλη / Απ: Καλησπέρα σε όλους
« στις: 25/06/2018, 16:45:10 »
Καλώς ήλθες φίλε , καλές ζυμώσεις να έχεις :)

14
Μαγιά / Απ: Mangrove Jack’s Belgian Ale M41
« στις: 25/06/2018, 11:15:14 »
Γειά χαρά φιλαράκι , όταν λες σε λίγες μέρες , πόσες ακριβώς εννοείς ????

15
Ωραία , ωραία !! Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο , θα δω ίσως δουλέψω με εμφιαλωμένο νερό, αρχικά ...

Σελίδες: [1] 2 3