Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - GeorgeV.

Σελίδες: 1 2 [3] 4
31
Μπύρα / The Smoking Mirror - Rauchbier
« στις: 02/11/2013, 22:29:11 »
Η συνταγη ειναι δνεισμενη απ το brewing classic styles ελαφρως παραλλαγμενη, μιας και δεν εχω ξαναφτιαξει καπνιστη μπυριτσα.

Να τονιστει η ενεργη συμμετοχη του συμφορουμιτη κα φιλου ronin.

The Smoking Mirror
Other Smoked Beer

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           23.0
Total Grain (kg):         6.300
Total Hops (g):           100.00
Original Gravity (OG):    1.059  (°P): 14.5
Final Gravity (FG):       1.015  (°P): 3.8
Alcohol by Volume (ABV):  5.80 %
Colour (SRM):             14.6   (EBC): 28.8
Bitterness (IBU):         30.2   (Rager)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      90

Grain Bill
----------------
2.700 kg Chateau Pilsen 2RS (42.86%)
2.100 kg Chateau Peated (Smoked) (33.33%)
1.000 kg Chateau Munich Light  (15.87%)
0.250 kg Chateau Cara Gold (3.97%)
0.150 kg Chateau Melano Light (2.38%)
0.100 kg Roasted Barley (1.59%)

Hop Bill
----------------
50.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.3% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.2 g/L)
20.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.3% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
30.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.3% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop) (1.3 g/L)

Misc Bill
----------------
10.0 g Gelatin @ 7 Days (Secondary)

Single step Infusion at 67°C for 90 Minutes.
Fermented at 20°C with Lager yeast


Recipe Generated with BrewMate


Η διαδικασια ξεκινησε κατα τις 12 το μεσημερι με τη γνωστη μεθοδο ΒΙΑΒ

αφου καταναλωθηκαν μερικα νοστιμα λουκανικακια κα μερικα μπυρακια(Bishop's Finger, Bohemian Rhapsοdy, Silver surfer)
και αφου εγινε η πρωτη δοκιμη της The Bitter End(η οποια αφησε θετικες εντυπωσεις), τελειωσαμε κατα τις 5-5:30 τ απογευμα.
μετα εγινε ο σχετικος καθαρισμος του χωρου και τελος.

OG = 1058.
Ολα καλα δλδ.

32
Μπύρα / The Bitter End - Belgian I.P.A.
« στις: 27/09/2013, 12:06:00 »
27/9/13

Η 3η αυτοσχεδια συνταγη. Αυτη τη φορα Ι.Ρ.Α. μιας και δεν εχω ξαναφτιαξει.

The Bitter End
Belgian IPA

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           23.0
Total Grain (kg):         5.930
Total Hops (g):           120.00
Original Gravity (OG):    1.055  (°P): 13.6
Final Gravity (FG):       1.014  (°P): 3.6
Alcohol by Volume (ABV):  5.40 %
Colour (SRM):             11.6   (EBC): 22.9
Bitterness (IBU):         70.4   (Rager)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      90

Grain Bill
----------------
2.600 kg Chateau Pale (43.84%)
2.000 kg Chateau Vienna (33.73%)
1.000 kg Chateau Cara Blond  (16.86%)
0.200 kg Chateau Crystal (3.37%)
0.130 kg Caraaroma (2.19%)

Hop Bill
----------------
20.0 g Amarillo Pellet (8.9% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
15.0 g Brewers Gold Pellet (8.8% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Amarillo Pellet (8.9% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Brewers Gold Pellet (8.8% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Amarillo Pellet (8.6% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Liberty pellets Pellet (4.1% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
10.0 g Amarillo Pellet (8.6% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
15.0 g Liberty pellets Pellet (4.1% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.7 g/L)

Misc Bill
----------------
10.0 g Gelatin @ 5 Days (Secondary)

Single step Infusion at 63°C for 90 Minutes.
Fermented at 20°C with Safbrew T-58


Recipe Generated with BrewMate


preboil SG = 1040
OG = 1050
πεσαμε  λιγο εξω αλλα δεν πειραζει....αντε να δουμε πως θα βγει



33
Αγγελίες / ΠΩΛΕΙΤΑΙ AUTO SYPHON
« στις: 25/09/2013, 14:00:49 »
Πωλειται το εν λογω auto syphon-βαση στηριξης αγοραμσενα απο την browland στα 25 euro.εμενα δε με βολεψε τελικα για τη δουλεια που το ηθελα.


automatic syphon JUMBO +2m tubing 12/16mm

Auto-Siphon
In crystal-clear plexiglass. Simply pull and the siphon is working! With removable anti-dregs stopper, non-return valve and tube. Tap not included! Not suitable for fluids with an alcohol percentage > 40 % vol.!

Model JUMBO: Suitable for 54 l demijohns of and barrels up to 60 l. Double output thanks to the larger diameter. Incl. 2 metres pvc tube 12/16 mm. Retracted length = 64.5 cm.
http://www.brouwland.com/content/assets/photos/018/0180216.jpg


Clip for Auto-Siphon JUMBO
Fixes the Auto-Siphon to almost any container: demijohns, fermenting bins, buckets,...!
http://www.brouwland.com/content/assets/photos/018/0180174.jpg

34
Μπύρα / Bishop's Finger-Clone(ESB)
« στις: 23/08/2013, 19:38:49 »
Μου την ειχαν φερει κατι καλοι πελατες που εχω στο ξενοδοχειο που δουλευω.μου αρεσε πολυ και αποφασησα να τη φτιαξω.βρηκα λοιπον καποιες συνταγες και κατασταλαξα σ αυτη:

bishop's finger-Clone
Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale)

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           23.0
Total Grain (kg):         5.770
Total Hops (g):           85.00
Original Gravity (OG):    1.055  (°P): 13.6
Final Gravity (FG):       1.014  (°P): 3.6
Alcohol by Volume (ABV):  5.40 %
Colour (SRM):             11.3   (EBC): 22.3
Bitterness (IBU):         38.0   (Rager)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      90

Grain Bill
----------------
4.750 kg Maris Otter Malt (82.32%)
0.500 kg Flaked Wheat (8.67%)
0.360 kg Chateau Crystal (6.24%)
0.160 kg Chateau Melano (2.77%)

Hop Bill
----------------
25.0 g Brewers Gold Pellet (8.8% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
15.0 g Challenger Pellet (8.2% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g East Kent Golding pellets Pellet (4.5% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g East Kent Golding pellets Pellet (4.5% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Fuggles pellets Pellet (4.7% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (0.7 g/L)

Misc Bill
----------------
10.0 g Gelatin @ 5 Days (Secondary)

Single step Infusion at 66°C for 90 Minutes.
Fermented at 20°C with Safeale S-04


Recipe Generated with BrewMate


ολα πηγαιναν καλα μεχρι που αρχισα να παιζω ενα παιχνιδι στο ιντερνετ με τη μικρη...εκει ηταν που μαμηθηκε ο Διας.

ειχαν περασει 65-70 λεπτα οταν μετρησα θερμοκρασια και ειδα οτιημουν 2 βαθμους πιο κατω απ τους 66. ειπα λοιπον να αναψω λιγο τη φωτια για να πιασω παλι τους 66 και να τ αφησω. ελα ομως που ξεχαστηκα με το παιχνιδι και περασε ενα τεταρτο.
εφτασε στους 90 με το σακο μεσα στην κατσαρολα.πικρα. εγινε και το mash-out μαζι.
τελως παντων εκανα πως δεν εγινε τιποτα.

ενω εβραζε και αφου ειχα φτασει στο λυκισκο των 20...τελειωσε το γκαζι.φυσικα ειχα φιαλη. ελα ομως που ηταν ελατωματικη και δεν εδινε υγραεριο στη γκαζιερα.μαλακια.

εφυγα σφεντονα και πηγα και την αλλαξα. γυρησα μετα απο 20 λεπτα βεβαια. την κουμπωσα και συνεχισα το βρασμο.εριξα το λυκισκο των 20 και συνεχισα μεχρ το 0 κανονικα σα να μην ειχε γινει τπτ.

κατα τ αλλα ολα καλα. 2 μαλακιες σε μια μερα ειναι μια χαρα.

θα βγει καλο μπυρακι παντως...ειμαι αισιοδοξος.


παραλιγο να το ξεχασω...εγινε και 3η μαλακια...ναι ναι...

η assistant brewer( η κορη  μου δλδ) εριξε καταλαθος το ψηφιακο θερμομετρο στο γλευκος την ωρα του mashing.ΓΑΜΩ Ε?
παρολα αυτα φαινεται να δουλευει μια χαρα....θα δειξει.

OG 1051
preboil sg 1040

με λιγα λογια ο bishop μου εκανε το finger σημερα()

καλο απογευμα σε ολους.... ;D
 

35
Μπύρα / Silver Surfer
« στις: 11/06/2013, 10:52:06 »
Νεα συνταγουλα δικης μου εμπνευσης....πηρα φορα και δε σταματαω.... :P

οποιος δε βαριεται ας μου πει τι θα μπορουσα να χω βαλει περισσοτερο ή λιγοτερο ή αν εχω κανει καπου καποιο λαθος σε υλικα... :)


Silver Surfer
American Pale Ale

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           23.0
Total Grain (kg):         5.520
Total Hops (g):           90.00
Original Gravity (OG):    1.051  (°P): 12.6
Final Gravity (FG):       1.013  (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV):  5.01 %
Colour (SRM):             8.6   (EBC): 16.9
Bitterness (IBU):         39.1   (Rager)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      90

Grain Bill
----------------
4.000 kg Chateau Vienna (72.46%)
0.500 kg Chateau Abbey (9.06%)
0.440 kg Chateau Munich (7.97%)
0.430 kg Chateau Bisquit  (7.79%)
0.150 kg Carapils (Dextrine) (2.72%)

Hop Bill
----------------
15.0 g Cascade Pellet (7.4% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Hercules Pellet (17.5% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Cascade Pellet (7.4% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Cascade Pellet (6% Alpha) @ 5 Minutes (Aroma) (0.7 g/L)
30.0 g Cascade Pellet (7.4% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop) (1.3 g/L)

Misc Bill
----------------
10.0 g Gelatin @ 5 Days (Secondary)

Single step Infusion at 68°C for 90 Minutes.
Fermented at 20°C with Safale US-05


Recipe Generated with BrewMate


η διαδικασια ειναι η γνωστη ΒΙΑΒ...αντε να δουμε τι θαμας βγει.


preboil SG = 1040
OG= 1051.6(με την διορθωση)
καλα πηγαμε.... :P

36
Μπύρα / SnowWeiss
« στις: 17/05/2013, 11:59:04 »
17/5/13

Και ξεκιναμε.

Εκπεμπουμε Live απο το εργαστηριο Οικιακης Ζυθοποιϊας...γνωστο και ως...GV's Brewery.

Η συνταγη δικη μου...Weiss Φυσικα μιας και πλησιαζει το καλοκαιρακι και τραβιεται η ατιμη... :P

Αντε και καλη αρχη.... :)

SnowWeiss
Weizen/Weissbier

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           24.0
Total Grain (kg):         5.340
Total Hops (g):           48.00
Original Gravity (OG):    1.050  (°P): 12.4
Final Gravity (FG):       1.012  (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV):  5.01 %
Colour (SRM):             5.0   (EBC): 9.9
Bitterness (IBU):         16.0   (Rager)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      90

Grain Bill
----------------
2.610 kg Chateau Wheat Blanc (48.88%)
1.600 kg Chateau Pilsen 2RS (29.96%)
0.500 kg Chateau Cara Blond  (9.36%)
0.380 kg Chateau Munich (7.12%)
0.250 kg Honey (4.68%)

Hop Bill
----------------
18.0 g Tettnag Pellet (4.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
15.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.7% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
15.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.7% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.6 g/L)

Misc Bill
----------------

Single step Infusion at 68°C for 90 Minutes.
Fermented at 20°C with Wyeast 3068 - Weihenstephan Weizen


Recipe Generated with BrewMate


*Το mashing ξεκινησε στους 66 βαθμους με 37 λιτρα νερο....ΒΙΑΒ φυσικα.
*μετα απο 1 ωρα η θερμοκρασια επεσε στους 63 οποτε ανβουμε το γκαζακι μας για να την επαναφερουμε στους 66.
*εγινε και το mashout στους 75 βαθμους εστιψα καλα το σακο και τσιτα τα γκαζια για να φτασουμε το βρασμο.
*λυκισκοι και μελι επεσαν ολα στην ωρα τους...και συνεχιζουμε
*ολα πηγαν ρολοϊ. μπηκε και η μαγια ταρακουνηθηκε το γλευκος πριν και μετα και πηγε στο υπογειο.

  Preboil SG = 1034
  OG = 1049

37
Μπύρα / BirthDay Girl - APA
« στις: 11/04/2013, 15:59:29 »
Συνταγουλα που προοριζεται για το παρτυ γενεθλιων της κορης.... ;).....για τους γονεις φυσικα.... :P

BirthDay Girl
American Pale Ale

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           25.0
Total Grain (kg):         6.040
Total Hops (g):           45.00
Original Gravity (OG):    1.052  (°P): 12.9
Final Gravity (FG):       1.013  (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV):  5.11 %
Colour (SRM):             10.2   (EBC): 20.1
Bitterness (IBU):         30.5   (Rager)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      90

Grain Bill
----------------
5.000 kg Chateau Pale (82.78%)
0.790 kg Caraamber (13.08%)
0.200 kg Carapils (Dextrine) (3.31%)
0.050 kg Chateau Cara Gold (0.83%)

Hop Bill
----------------
15.0 g Hercules Leaf (17.5% Alpha) @ 70 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
10.0 g Nelson Sauvin pellets Pellet (11.9% Alpha) @ 10 Minutes (Aroma) (0.4 g/L)
20.0 g Nelson Sauvin pellets Pellet (11.9% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop) (0.8 g/L)

Misc Bill
----------------

Single step Infusion at 68°C for 90 Minutes.
Fermented at 20°C with Safale US-05


Recipe Generated with BrewMate

Η συνταγη γινεται με τη γνωστη διαδικασια ΒΙΑΒ...ξεκινησα κατα τις 13:30....ελπιζω μεχρι τις 7 τ' απογευμα να χω τελειωσει.....θα δειξει

preboil SG = 1042 (οσο ελεγε η συνταγη)
OG = 1053

αντε και καλη αρχη

38
Μπύρα / Bohemian Rhapsody - Bohemian PilsAle
« στις: 13/03/2013, 14:53:14 »
13/3/13

Η συνταγη ειναι δανεισμενη απο τον φιλο Brewmaster με τη διαφορα οτι προστεθηκε  Hercules μετα απο προτροπη του φιλου sokinsilihok. Πιστευω οτι θα βγει πολυ καλο μπυρακι για το πασχα για να το απολαυσουμε με το πολυποθυτο αρνακι..... ;D


Bohemian Rhapsody
Bohemian Pilsener

Brewer: GeorgeV
Assistant Brewer: KaterinaV

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           24.0
Total Grain (kg):         5.860
Total Hops (g):           75.00
Original Gravity (OG):    1.052  (°P): 12.9
Final Gravity (FG):       1.013  (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV):  5.11 %
Colour (SRM):             4.4   (EBC): 8.7
Bitterness (IBU):         41.5   (Rager)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      90

Grain Bill
----------------
5.020 kg Pilsner (85.67%)
0.540 kg Chateau Cara Blond  (9.22%)
0.300 kg Carapils (Dextrine) (5.12%)

Hop Bill
----------------
15.0 g Hercules Leaf (17.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
15.0 g Challenger Leaf (8.2% Alpha) @ 35 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
15.0 g Tettnag Pellet (4.7% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
15.0 g Saaz Pellet (3.2% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (0.6 g/L)
15.0 g Saaz Pellet (3.2% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop) (0.6 g/L)

Misc Bill
----------------

Single step Infusion at 66°C for 90 Minutes.
Fermented at 20°C with Safale US-05


Recipe Generated with BrewMate

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

και μιας και εκπεμπουμε live...ξεκιναμε:

*14:30 ξεκιναμε το mashing για 90 λεπτα.
*16:00 τελος mashing και τσιτα το γκαζι για mash out στους 76...μου ξεφυγε 1 βαθμο... :P
*16:10 rest για 10'
*Η 5χρονη βοηθος πηγε για υπνο γιατι κουραστηκε.... :P
*16:20 πολυ καλο στιψιμο
*16:35 τσιτα τα γκαζια για βρασμο και ληψη δειγματος για preboil SG
*17:00 εναρξη βρασμου
* οι λυκισκοι πεφτουν στους προκαθορισμενους χρονους.ολα βαινουν καλως ως τωρα.
*18:30 επεσε και ο τελευταιος λυκισκος στο τελος του βρασμου.αναμονη 10-15 λεπτα ακομα να παρει τα αρωματα του saaz και μετα εναρξη κρυωματος του γλευκους.
* 18:45 εναρξη κρυωματος γλευκους και ανοιγμα ενος homebrew για ανταμοιβη.... :P
*19:35 τελος. θερμοκρασια 20.5 βαθμοι. τζαμι.
* ειπα και γω ομως...δε θα γινει καμια μαλακια? ενω μεταγγιζα απ την κατσαρολα στον καδο με το νεο μου AUTO SIPHON, διαπιστωσα οτι ειχε εξατμηστει περισσοτερο απ οτι υπολογιζα...μεταβιας εβγαλα 23 λιτρα.
*παιρνω μετρηση...1056
*δε μασησα...συμπληρωσα 2 λιτρα νερακι και το φερα στο 1052 που ελεγε η συνταγη.ελπιζω να μην εκανα παπαριά.
*κλασικα ταρακουνησα εριξα τη μαγια κατεβασα στο υπογειο και ξανακουνησα.
*τωρα τσιγαρακι μαζεμα τα τελευταια και δρομο.






39
12η Μπύρα - The Unknown Soldier
BIAB Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale)
_______________________________________


20/1/13

Η 2η συνταγη της ημερας. Δανεισμενη (και παραλλαγμενη)και αυτη απ το Brewing Classic Styles(Programmers Elbow). Δυστηχως ουτε Pre-boil SG,ουτε OG, μιας και εσπασα το πυκνομετρο νωριτερα ενω φτιαχναμε την Captain Black....οποτε πηγαμε λιγο στα τυφλα. Κρατησα ομως δειγμα και θα το μετρησω αυριο που θα παρω καινουργιο πυκνομετρο....ΠΙΚΡΑ.

The Unknown Soldier
Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale)

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 23.0
Total Grain (kg): 5.867
Total Hops (g): 120.00
Original Gravity (OG): 1.055 (°P): 13.6
Final Gravity (FG): 1.014 (°P): 3.6
Alcohol by Volume (ABV): 5.40 %
Colour (SRM): 8.2 (EBC): 16.2
Bitterness (IBU): 39.8 (Rager)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 90

Grain Bill
----------------
5.488 kg Pilsner (93.54%)
0.239 kg Carared (4.08%)
0.140 kg Caraaroma (2.38%)

Hop Bill
----------------
60.0 g East Kent Golding pellets Pellet (4.06% Alpha) @ 90 Minutes (Boil) (2.6 g/L)
20.0 g East Kent Golding pellets Pellet (4.06% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
40.0 g East Kent Golding pellets Pellet (4.06% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (1.7 g/L)

Misc Bill
----------------

Single step Infusion at 68°C for 90 Minutes.
Fermented at 20°C with Safbrew T-58


Recipe Generated with BrewMate



Σημειωση-Συμβουλη.

Μην επιχειρησετε ποτε να φτιαξετε 2 ΒΙΑΒ σε μια μερα....ειναι πολυ κουραστικο...  ;)


21/1/13

πηρα μετρηση σημερα απ το δειγμα που κρατησα χθες.

OG= 1051

αντε να δουμε.η ζυμωση παντως ξεκινησε.


29/1/13

ειπα να κανω μεταγγιση και σ αυτη σημερα αλλα δεν.....πηρα μετρηση και μου εδειξε 1017...θελει λιγο ακομα. μαλλον με το κρυο και τη θερμοκρασια στους 16 βαθμους κολλησε η ζυμωση. την τυληξα λοιπον με το υποστωμα και μια κουβερτουλα να ζεσταθει λιγο και βλεπουμε.θα μεινει αλλη μια βδομαδα στον  ιδιο καδο.

3/2/13

νεα μετρηση σημερα.

1015

μαλλον ειναι και FG το νουμερακι αυτο. την τριτη θα μεταγγισω στο 2ο καδο με ζελατινη για να καθαρισει το μπυρακι.

για μπυρα που εγινε σχεδον στα τυφλα καλη βγηκε.απο γευση δεν ελεγε και πολλα παντως.φανταζομαι θα φτιαξει με την ωριμανση.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5/2/13

Μεταγγιση στον 2ο καδο. Δεν πηρα μετρηση. Θα παρω την ημερα της εμφιαλωσης.


13/2/13

εμφιαλωση.

OG = 1051
FG = 1012
ABV = 5.1%

εμφιαλωθηκε στους   1.7 CO2 με 58 γρ. δεξτροζης. μπηκε σε 63 φιαλες των 330 (20.79 λιτρα)

σ ενα μηνα ανοιγω.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12/3/13

τελικα δε βγηκε και ασχημη....πολυ ωραιο μπυρακι.





40
Μπύρα / Captain Black - ΒΙΑΒ Dry Stout
« στις: 13/03/2013, 14:42:59 »
11η Μπύρα - Captain Black
 ΒΙΑΒ Dry Stout
________________________________________
20/1/13

η 1η Συνταγη της ημερας. δανεισμενη απ το brewing Clasic Styles.
η συνταγη εγινε για τον ξαδερφο Αντωνη οπυ μολις εμφιαλωθει θα πανε στην αποθηκη του για ωριμανση και καταναλωση.....


Black Captain
Dry Stout

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 23.0
Total Grain (kg): 5.578
Total Hops (g): 80.00
Original Gravity (OG): 1.050 (°P): 12.4
Final Gravity (FG): 1.013 (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV): 4.91 %
Colour (SRM): 33.5 (EBC): 66.0
Bitterness (IBU): 38.4 (Rager)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 90

Grain Bill
----------------
4.120 kg Pilsner (73.87%)
0.905 kg Flaked Barley (16.22%)
0.553 kg Roasted Barley (9.91%)

Hop Bill
----------------
60.0 g East Kent Golding pellets Pellet (4.06% Alpha) @ 90 Minutes (Boil) (2.6 g/L)
20.0 g East Kent Golding pellets Pellet (4.06% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.9 g/L)

Misc Bill
----------------

Single step Infusion at 68°C for 90 Minutes.
Fermented at 20°C with Safale US-05


Recipe Generated with BrewMate

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ολα εγιναν  by the book(Δειτε Black widow)...η μαλακια της ημερας...εσπασε το πυκνομετρο πριν παρω OG....προλαβα ομως pre-boil SG(1039)....ακριβως οσο ελεγε η συνταγη.

θα παρω ενα αυριο το πρωι και αν και εχω ηδη ριξει τη μαγια θα παρω μετρηση απ το δειγμα που κρατησα για να παρω μια ιδεα ποσο μπορει να ναι το OG....

ιδωμεν.
 

21/1/13

πηρα μετρηση απ το δειγμα που κρατησα χθες αφου ειχα ριξει τη μαγια.

OG= 1052

για να δουμε πως θα παει.η ζυμωση εχει ξεκινησει παντως.


29/1/13

μεταγγιση στον 2ο καδο

OG= 1052
FG= 1013
ABV= 5.1%

σε μια βδομαδα εμφιαλωση.


5/2/13

Ημερα εμφιαλωσης.

OG= 1052
FG= 1011
ABV 5.4 %

Εμφιαλωθηκαν  53 φιαλες των 330 ml + 6 φιαλες των 500 ml. Συνολο 20,49 λιτρα
Με 36 gr. Δεξτροζης στους 1,4 ογκους  CO2.

Σ’ ένα μηνα πινουμε.


41
Εξοπλισμός / Αντλία Νερού Για Δραπανα
« στις: 04/01/2013, 21:37:16 »
πηρα αυτο το gadget-ακι πρχθες...μολις το δοκιμασω θα σας πω εντυπωσεις.... :)

http://special-products.gr/gr/water_pumping.php

αν ενδιαφερεται καποιος μπορει να το παρει απ το παζαρι που εχει στηθει στα Σπατα ή στειλτε μου πμ να σας δωσω τηλεφωνο του κατασκευαστη.οπως το ειδα κανει μια χαρα τη δουλεια.

42
Μπύρα / Black Widow - Robusst Porter BIAB edition
« στις: 08/12/2012, 18:17:33 »
8/12/12

Ξεκινησα κατα τις 10:30 τη συνταγουλα απ το Brewing Classic Styles

η συνταγη ειναι η εξης:

Black Widow
Robust Porter

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           23.0
Total Grain (kg):         6.980
Total Hops (g):           130.00
Original Gravity (OG):    1.065  (°P): 15.9
Final Gravity (FG):       1.016  (°P): 4.1
Alcohol by Volume (ABV):  6.39 %
Colour (SRM):             35.7   (EBC): 70.2
Bitterness (IBU):         37.9   (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      90

Grain Bill
----------------
5.330 kg Chateau Pilsen 2RS (76.36%)
0.630 kg Chateau Munich Light  (9.03%)
0.450 kg Chateau Cara Gold (6.45%)
0.340 kg Chateau Chocolat (4.87%)
0.230 kg Roasted Barley (3.3%)

Hop Bill
----------------
75.0 g East Kent Golding pellets Pellet (4.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (3.3 g/L)
30.0 g Fuggles pellets Pellet (4.7% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
25.0 g East Kent Golding pellets Pellet (4.5% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.1 g/L)

Misc Bill
----------------
20.0 g Vanilla @ 6 Days (Secondary)

Single step Infusion at 68°C for 90 Minutes.
Fermented at 20°C with Wyeast 1056 - American Ale


Recipe Generated with BrewMate


Η διαδικασια:

*εβαλα 37 λιτρα νερακι βρυσης στην κατσαρολα.
*Κατα τις 11:10 ξεξινησε το mashing στους 68 βαθμους.
*στο ανδιαμεσο αναψα παλι το "γκαζακι" μου για να κρατησω τη θερμοκρασια σταθερη.
*12:40 τελος mashing στους 67 βαθμους και εναρξη Mash Out στους 76.Αναμονη 10 λεπτα.
*εξαγωγη σακου και καλο στιψημο.Το "γκαζακι" πηρε παλι φωτια.... :P
*preboil SG 1050 (1052 βαση brewmate)
*13:30 εναρξη βρασμου και αντιστροφη μετρηση 90 λεπτων
*15:00 τελος βρασμου με τις απαραιτητες προσθηκες λυκισκων στους αναλογους χρονους.
*15:10 εναρξη ψυξης γλευκους.
*14:10 τελος ψυξης και μεταγγιση 23,5 λιτρων γλευκους στον καδο.
*ΠΟΛΥ καλος αερισμος γλευκους,ληψη δειγματος,μαγια και τελος.
*τσιγαρακι..... :P
*καθαριοτητες χωρου και 17:30 τελος.

OG 1066...... :P :P :P

ειμαι πολυ τσιφτης...... :P

43
Τεχνικές / Vanilla Sticks
« στις: 03/12/2012, 22:01:29 »
λοιπον παιδες τα φωτα σας.

ετοιμαζομαι να φτιαξω μια πορτερ.πηρα τη συνταγη απ το brewing classic styles.
περα απ τη συνταγη που εβαλα στο ματι, σκεφτομαι να βαλω βανιλια στον 2ο καδο.

εχει δουλεψει ποτε κανεις σας στικς βανιλιας?σκεφτομαι να βαλω 5 στικακια στον 2ο καδο.μηπως θα ναι πολλα?λιγα?ποσα λετε να ριξω μεσα?

θα εκτιμηθουν πολυ οι γνωμες σας.... ;D


44
Γενικά θέματα / ΕΤΙΚΕΤΕΣ
« στις: 30/11/2012, 03:36:50 »
Μιας και η καθε μπυρα θελει κατην ετικετουλα της...ε οριστε οι δικες μου για οσες εχω κανει ως τωρα...ρ τι....μη μας λενε και ερασιτεχνες οταν δινουμε καποιο μπουκαλακι σε φιλους... :P

Η 1η...Weiss...Κλασσικα... :P


45
ανοιγω το ποστ εδω για να μη το μπλεκουμε με το αλλο... :P

οπως εγραψα σε προηγουμενο ποστ, εχει το Leroi Merlin κουρτινα απο Voile 1.40*3.00 μ. στα 4.90 Euro περιπου.


επειδη δουλευω στο αεροδρομιο αν θελετε μπορω να περασω την τριτη απ το Leroi Merlin και να παρω για οποιον θελει.τ αφηνω την τεταρτη στου βρουτομαστορα και περνατε απο κει να το παραλαβετε.

δηλωστε συμμετοχη μεχρι δευτερα βραδυ...αντε και τριτη μεσημερι βαρια βαρια.... :P

θα τηρηθει σειρα προτεραιοτητας για να μαστε και δικαιοι.... :P

Σελίδες: 1 2 [3] 4