Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - GeorgeV.

Σελίδες: 1 2 3 [4]
46
Μπύρα / Red Sonja - Irish Red Ale
« στις: 04/11/2012, 10:11:30 »
Η 9η συνταγη για φετος....Irish red Ale:

Red Sonja (Irish Red Ale)

Original Gravity (OG): 1.049  (°P): 12.1
Final Gravity (FG):    1.012  (°P): 3.1
Alcohol (ABV):         4.81 %
Colour (SRM):          13.2   (EBC): 26.0
Bitterness (IBU):      28.4   (Tinseth)

76.92% Maris Otter Malt
14.53% Chateau Melano
8.55% Chateau Arome

0.8 g/L Columbus pellets (12.9% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
0.4 g/L Styrian Golding (4.1% Alpha) @ 30 Minutes (Boil)
0.4 g/L Styrian Golding (4.1% Alpha) @ 5 Minutes (Boil)
0.8 g/L Styrian Golding (4.1% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop)

0.4 g/L Gelatin @ 5 Days (Secondary)

Single step Infusion at 68°C for 60 Minutes. Boil for 90 Minutes

Fermented at 20°C with Danstar Windsor


Recipe Generated with BrewMate

ΒΙΑΒ συνταγουλα και παλι. ακολουθηθηκε η εξης διαδηκασια:

*mashing σε 35 λιτρα νερο στους 68 βαθμους για 1 ωρα.
*sparging με 8 λιτρα νερο στους 75 βαθμους
*εναρξη βρασμου και προσθηκη των λυκισκων στους προκαθορισμενους χρονους
*chilling στους 21 βαθμους.
*μεταγγιση 26 λιτρων γλευκους στον καδο
*προσθηκη μαγιας. αεροπαγιδα και τελος.

Preboil OG δεν καταφερα να παρω γιατι μου πεσε λιγο νερακι στο δειγμα ενω προσπαθουσα να το κρυωσω.... :P

OG= 1050 (ψιλοοριακα)

μια χαρα ειμαστε.


τωρα θα σχεδιασουμε το επομενο μπυρακι...αντε να δουμε τι θα φτιαξουμε..... >:D

47
Εξοπλισμός / crankandstein 2D
« στις: 07/10/2012, 17:55:06 »
γεια σας παιδες.πριν μερικες μερες παρελαβα το δικο μου μυλο και ειπα χθες με τον πεθερο μου που ηταν μαραγκος πριν βγει στη συνταξη κατσαμε και καναμε τη βαση και τη χοανη. δυστυχως δεν ξερω να περναω φοτο στο φορουμ για να σας το δειξω.αν ξερει καποιος ας μου πει.

το προβλημα μου ομως ειναι το εξης.
με το που παω να σφιξω τις βιδες που κρατανε το μυλο πανω στη βαση ή τις απο πανω που κρατανε τη χοανη πανω στο μυλο, το ρολλο που γυρναμε για να γινει το αλεσμα μπλοκαρει και δε γυρναει.υποπτευομαι οτι με το σφιξιμο ακουμπαει το ξυλο πανω στο ρολλο.αυτο λυνεται. λετε να ειναι κατι αλλο?για πειτε μου τις γνωμες σας σας παρακαλω... :D

48
Μπύρα / The Newborn Indian
« στις: 30/08/2012, 00:53:31 »
29/8/12

Καθε αρχη και δυσκολη...το 1ο μου ΒΙΑΒ ειναι γεγονος.

αρχικα ξεκινησε σαν ΑΡΑ αλλα μιας και ακομα δεν εχω μαθει καλα τον εξοπλισμο μου κατεληξε σε ΑΙΡΑ .

οπως και να χει νομιζω οτι ολα εγιναν σωστα και θα βγει ενα μαματο μπυρακι.

οριστε και η συνταγη.

The Newborn Indian- AIPA
American IPA

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           23.0
Total Grain (kg):         6.080
Total Hops (g):           82.00
Original Gravity (OG):    1.057  (°P): 14.0
Final Gravity (FG):       1.014  (°P): 3.6
Alcohol by Volume (ABV):  5.60 %
Colour (SRM):             7.7   (EBC): 15.2
Bitterness (IBU):         54.9   (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      90

Grain Bill
----------------
5.000 kg Chateau Pale (82.24%)
0.400 kg Chateau Wheat Blanc (6.58%)
0.340 kg Chateau Bisquit  (5.59%)
0.340 kg Chateau Munich (5.59%)

Hop Bill
----------------
22.0 g Magnum Pellet (12.5% Alpha) @ 90 Minutes (Boil) (1 g/L)
15.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 40 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Centennial Pellet (7% Alpha) @ 40 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (0.7 g/L)
15.0 g Centennial Pellet (7% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (0.7 g/L)

Misc Bill
----------------
10.0 g Gelatin @ 5 Days (Secondary)

Single step Infusion at 67°C for 60 Minutes.
Fermented at 22°C with Wyeast 1056 - American Ale


Recipe Generated with BrewMate

Η διαδικασια:

17:00
εναρξη
17:20
Θερμοκρασια 69 βαθμοι και εναρξη steeping βυνων σε 35 λιτρα νερου
18:20
Τελος steeping με μια διορθωση της θερμοκρασιας καπου στο μισαωρο γιατι επεσε κατω απ τους 64 βαθμους
18:30
sparging με 7 λιτρα νερου στους 75 βαθμους
19:00
τελος sparging και ανοιγμα φωτιας  στο full
19:35
εναρξη βρασμου και 1ος λυκισκος
20:25
2οι λυκισκοι
(εδω ηταν το λαθος που εκανα, αλλα το αντιλιφθικα αφου ειχα ριξει το λυκισκο.καταλαβα οτι επρεπε να παρατεινω το βρασιμο κατα μιση ωρα για να πιασω το OG της συνταγης αλλα δε σκεφτηκα να ριξω το λυκισκο παλι στα 10 λεπτα πριν το τελος.γι αυτο και απο ΑΡΑ μου βγηκε ΙΡΑ.δεν πειραζει)
20:50
πεταγμα του χειροποιητου immertion chiller στην καζανα... :P
21:05 τελος βρασμου και 3οι λυκισκοι.
21:10
 εναρξη chilling
22:10
τελος chilling.θερμοκρασια 25,5 βαθμοι...παρακατω δεν πηγενε με τπτ το ρημαδι

μεταγγιση στον καδο τα 23 απ τα 26.5 λιτρα που εμειναν μετα το βρασμο και το chilling και μετρηση 1053 στους 25.5 (1054 στους 20 με τη μετατροπη)
μεταφορα στο υπογειο,μαγια,αεροπαγιδα και τελος.
καθαρισμα του χωρου εργασιας με το βοηθο ζυθοποιο και δρομο.

αυτα τα ολιγα...πως με βλεπετε για πρωτη φορα?για πειτε μου παρατηρησεις για να διορθωνομαι.... ;D

49
Μπύρα / BiCentennial APA
« στις: 12/07/2012, 13:16:38 »
εδω ειναι η δικη μου εκδοχη της συνταγης που εκανα στις 27/5/12. Το μπυρακι εχει πλεον ανοιχτει και ειναι πολυ super


BiCentennial APA

American Pale Ale

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 23.0
Total Grain (kg): 3.650
Total Hops (g): 90.00
Original Gravity (OG): 1.048 (°P): 11.9
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV): 4.72 %
Colour (SRM): 8.6 (EBC): 16.9
Bitterness (IBU): 37.3 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 72
Boil Time (Minutes): 60

Grain Bill
----------------
3.400 kg Liquid Malt Extract - Light (93.15%)
0.250 kg Chateau Crystal (6.85%)

Hop Bill
----------------
30.0 g Centennial Pellet (7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
15.0 g Centennial Pellet (7% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Centennial Pellet (7% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
30.0 g Nelson Sauvin pellets Pellet (11.9% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop) (1.3 g/L)

Misc Bill
----------------
10.0 g Gelatine @ 5 Days (Secondary)

Single step Infusion at 70°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with Safale US-05

Recipe Generated with BrewMate





Το πρωτο μου ΜΧ ειναι γεγονος.


Μπηκα στο εργαστηριο στις 17:30

ζεστανα 5 λιτρα νερο μεχρι τους 70 βαθμους.

Εριξα την Chateau Crystal και περιμενα μια ωριτσα να γινει το τσαϊ.(Steeping)
κατα διαστηματα ανεκατεβα λιγο με τη σακουλιτσα .
επισης προσπαθησα και κρατησα τη θερμοκρασια κοντα στους 70 κατα τη διαρκεια της 1 ωρας βαζοντας την κατσαρολιτσα στο ματι της κουζινας.

μολις περασε η ωρα εριξα το LME και ανακατεψα.

εβαλα την κατσαρολα στη φωτια και μολις εφτασε σε σημειο βρασμου εριξα τον 1ο ΛΥΚΙΣΚΟ.Στα 30 λεπτα τον δευτερο και 5 λεπτα πριν το τελος τον τριτο

εβγαλα τους λυκισκους και εριξα την κατσαρολα στο νεροχυτη να κρυωσει μαζι με 6-7 μπουκαλακια παγου.

Το γλευκος εφτασε στους 29 βαθμους και τα παγακια ελιωσαν υστερα απο μιση ωριτσα.

εριξα το γλευκος στον καδο μαζι με κρυο νερο απ το ψυγειο και το εφερα στους 20 βαθμους ακριβως...Τυχαιο? Δε νομιζω....κολοφαρδια του πρωταρη θα ελεγα....

ΠΗΡΑ ΜΕΤΤΡΗΣΗ OG 1046 στους 20 βαθμους

πηρα τη μαγια μου...την ενυδατωσα για κανα 20λεπτο και την εριξα στον καδο...ανακατεψα...ταρακουνησα...ξαναταρακουνησα....το γλευκος αεριστηκε μια χααααρα.

Αεροπαγιδα duplex...vodkitsa....και τελος.

ΜΠΡΑΒΟ ΜΟΥ.
αναμενουμε για μπουρμπουλιθρακια.


καθαρησα...επλυνα....εκανα και μπουγαδα τα σακουλακια...εκλεισα τα φωτα του εργαστηριου...και την εκανα....   



28/5/12

απ τις 22:00 που την αφησα χθες βραδυ την τσεκαρα σημερα που γυρησα απ τη δουλεια.

εχουμε κινητικοτητα στην duplex και μαλιστα αρκετη και εντονη νομιζω.

ειμαι περιεργος να δω ποσο καλη θα βγει.

υπομονη...σ ενα μηνα ανοιγουμε φιαλη και βλεπουμε... 


2/6/12

θερμοκρασια 20 βαθμοι.
SG/FG= 1010

λιγο παρακατω απ αυτο που ελεγε η συνταγη.
ισως και να το μεταγγισω σημερα...θα δω


2/6/12

η μεταγγιση στον δευτερο καδο επετευχθη.
προσετεθην και 30 γρ Nelson Sauvin(pellets) ως dry hopping και ζελατινη ζαχαροπλαστικης για να γινει πιο καθαρη...θα γινει πολυ τουμπανο μπυρακι.

σε καμια βδομαδουλα θα γινει η δοκιμη απ τον καδο να δουμε τ αποτελεσμα. 


8/6/12

ΟG=1046
FG=1008
ABV=5%

Εμφιαλωση με 161 γρ δεξτροζης

βγηκαν 57 μπουκαλια(330ml) και 5 μπουκαλια(500 ml)=62 φιαλες
18.810+2.500=21.310 λιτρα

αν κρινω απ το αρωμα θα βγει πολυ τρομερο μπυρακι.

Μπραβο στον Brewer(εμενα )
ανοιγμα σε 1 μηνα και αναμενουμε



15/6/12

σιγα μην αντεχα. δοκιμασα ενα μπουκαλακι

σωμα πολυ καλο...ανθρακικο τουμπανο...αφρος αρκετα καλος...αλκοολ τζαμι.

με το που ανοιξα το μπουκαλι μυρησε το σπιτι με τ αρωματα του sauvin.

θα γινει πολυ τουμπανο μπυρακι μου φαινεται....


5/7/12

το μπυρακι εχει βγει πολυ καλο.Δροσιστικοτατο,με το αρωμα απ τον Sauvin να κυριαρχει...εχει δεσει πολυ καλα με τον centennial...η γευση της μπυρας...θεϊκη...τι να πω...δεν εχω λογια.αν και εχει αποκτησει κεχριμπαρενιο χρωμα ειναι πολυ διαυγης.Η ζελατινη εκανε το θαυμα της.

μου φαινεται οτι θα την ξαναφτιαξω αυτην εδω....

φανταζομαι πως θα ναι σε κανα μηνα....

50
Μπύρα / WildFlower Wheat
« στις: 04/07/2012, 03:57:48 »
η ΣΥΝΤΑΓΗ:

Wildflower Wheat
Weizen/Weissbier

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 20.0
Total Grain (kg): 3.460
Total Hops (g): 30.00
Original Gravity (OG): 1.053 (°P): 13.1
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV): 5.43 %
Colour (SRM): 3.8 (EBC): 7.5
Bitterness (IBU): 17.3 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 72
Boil Time (Minutes): 80

Grain Bill
----------------
3.000 kg Liquid Malt Extract - Wheat (86.71%)
0.460 kg Honey (13.29%)

Hop Bill
----------------
30.0 g Liberty pellets Pellet (4.1% Alpha) @ 65 Minutes (Boil) (1.5 g/L)

Misc Bill
----------------
55.0 g Chamomile @ 30 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 1°C for 1 Minutes.
Fermented at 25°C with Brewferm Blance


Recipe Generated with BrewMate


ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:

-εριξα 21 λιτρα στην κατσαρολα

-Μολις εβρασε το νερο εσβησα τη φωτια και εριξα το LME και το μελι.ανακατεψα και αρχισα να χρονομετρω 80 λεπτα.

-Στα 65 λεπτα επεσε ο Liberty
-στα 30 λεπτα επεσε το χαμομηλι
-στα 15 λεπτα εριξα το chiller
-τελος βρασμου.καλο ανακατεμα για να κανουμε το whirpool και εκκινηση ψυξης γλευκους.
-μετα απο 35 λεπτα η θερμοκρασια εφτασε στους 26 βαθμους(περιπου)
-μεταγγιση στον καδο ζυμωσης, 14 λιτρα το γλευκος.
-γεμισα μεχρι τα 20 λιτρα.θερμοκρασια 20 βαθμοι.ΑΨΟΓΟΣ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ...
-Og=1058.

Τωρα που το σκεφτομαι επρεπε να ριξω παραπανω νερο για να πιασω τη συνταγη.δεν πειραζει.

Η βοηθος-κουνιαδα μ ενημερωσε κατα τις 10 το βραδυ οτι ειχαμε μπουρμπουλιθρες.δε μου γραψε θερμοκρασια ομως.
θα το δω αυριο το μεσημερακι.

Σημειωση

Η αρχικη συνταγη ελεγε το χαμομηλι στα 60 λεπτα και με μαγια για αμερικανικη wheat.εγω την εκανα λιγο παραλλαγη.ε μη βγει κι ολο το χαμομηλι στην επιφανεια.

51
γεια σας παιδες.

εχω ηδη συστηθει εδω και καιρο αλλα ειναι η πρωτη φορα που φραφω στο φορουμ.

εχω ηδη φτιαξει 2 μπυρακια, 1 weiss με αρκετα καλα αποτελεσματα και 1 Nut brown Ale με αμφιβολα αποτελεσματα...ειναι ακομα στα μπουκαλια.

Λεω να ξεκινησω το επομενο βημα και να φτιαξω μια μπυριτσα με extracts, αλλα δεν ξερω τι. Σκεφτομουν για μια Pale Ale. Μιας και δε μ αρεσουν οι πολυ πικρες μπυρες(οχι οτι δε τις ρουφαω... :P ) θελω ενα μπυρακι δροσιστικο, οχι πολυ πικρο και ευκολο.

εχετε καμια προταση να μου κανετε?

μηπως να παω σε All Grain/ΒΙΑΒ κατευθιαν?

Λεω σημερα να τσιμπησω μια κατσαρολα(30αρα) και μια γκαζιερα ουτως ή αλλως οποτε θα μαι κομπλε.

52
Νέα μέλη / geiaaaaa
« στις: 09/04/2012, 14:23:01 »
geia sas paides kai kalws sas vrika eimai neos sto a8lima kai 8a exw polles erwthseis sto mellon

pros to paron ksekinisa mia muntons wheat kai lew na paw se mia nut brown ale meta....8a ta poume kai sth sunexeia... ;D

Σελίδες: 1 2 3 [4]