Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - GeorgeV.

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 127
31
Μπύρα / Απ: Evil Queen: Hard Apple-Caramel Cider
« στις: 11/04/2017, 15:20:20 »
11/4/17

Μεταγγιση

OG 1068
FG 1004(πριν πέσει η μαλτοδεξτρίνη)
SG( Με μαλτοδεξτρίνη) 1023
ABV 8.4 %

Η μαλτοδεξτρίνη αραιώθηκε με 1 λίτο νερού. Έριξακαι ένα φακελάκι ζελατίνης, 4 sticks καννέλας, 2΄sticks αστεροϊδή γλυκάνισου και 60 γρ. nelson Sauvin για dry hopping.

Παρατήρησα μια ξυνίλα, η οποία ειναι φυσική, και έντονο αλκοόλ. Θα εμφιαλωθεί σε 7 μέρες.

32
Νέα προϊόντα / Απ: Brewie
« στις: 05/04/2017, 13:55:07 »
Μαστορα...πόσο παει το εργαλειο? ποσα λιτρα βγαζει? το χει δοκιμασει κανεις? ενδοιαφερον φαινεται

33
Θα κάνουμε καμιά νέα παραγγελία  η να πάω σε κανένα τοπικό μαγαζί για μπύρες?

34
Μπύρα / Απ: GUINNESS CLONE
« στις: 06/02/2017, 01:39:13 »
Μετάγγιση σήμερα στο 2ο κάδο με προσθήκη 15gr καφέ και 1 κλωνάρι βανίλια μουλιασμένα σε μαύρο ρούμι. Εμφιάλωση σε 5-7 μέρες.


Λίγα είναι και η βανίλια και ο καφές...βάλε κάτι παραπάνω μάστορα.... ;)

35
Διαβάζοντας τις απαντήσεις που σου έδωσαν οι φίλοι συνζυθοπιοί θα παραθέσω κι εγώ τη δική μου.

Βασικά με την κατσαρόλα που έχεις μπορείς να κάνεις πολύ τρομερά μπυραρία με εκχυλίσματα και ειδικές βύνες. Το αποτελεσμα κάποιες φορές είναι πολύ καλύτερο κι από All grain. Μπορείς επίσης να κάνεις mini BIAB με παρτιδουλες 10-13 λίτρα. Αν είσαι και λίγο πιο προσεκτικός μπορείς να κάνεις και κανονικό  ΒΙΑΒ αλλά θα πρέπει να συμπληρώσεις νερό ως τα 19 λίτρα, με αμφίβολο αποτέλεσμα. Το να σπάσεις μια παρτίδα και να βρασεις 13 και 6 δε θα στο συνιστούσα. Πρέπει να υπολογίζεις τα πάντα χ2 φορές...εξάτμιση, λικισκους,βύνες, αφρισμο...κλπ κλπ....το οποίο προϋποθέτει και μια σχετική εμπειρία. Γίνεται πάντως.  Δε στο συνιστώ...ακόμα τουλάχιστον.

Για μένα η πιο σωστή κίνηση που έχεις να κάνεις είναι να παίξεις με εκχυλίσματα και ειδικές βύνες. 
Εναλλακτικά mini biab στην κουζίνα του σπιτιού σου και απλά θα πρέπει να φτιάχνεις πιο συχνά.

Όσο για συνταγές. Μπορείς να βρεις πάρα πολλές πλέον στο φόρουμ και να αντιγράψει μια. Το θετικό στο αυτή την περίπτωση είναι ότι μπορείς και να ρωτήσεις αυτόν που την έκανε, πως του βγήκε η μπύρα, ή και ακόμα να σου δώσει και καμιά συμβουλή παραπάνω...πχ...το αν θα διορθωνε κάτι, αν θα προσθέτει ή θα αφαιρούμε κάτι άλλο,  κλπ.
 
ότι και να αποφασίσεις πάντως εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε

36
Γενικά θέματα / Απ: Κουβεντούλα.
« στις: 02/01/2017, 14:50:36 »
Καλή χρονιά παιδες...υγεία πάνω απ όλα...και καλές βρασιές... :P

37
Γενικά θέματα / Απ: Κουβεντούλα.
« στις: 25/12/2016, 23:33:57 »
Παίδες χρόνια από πολλά και καλές γιορτές....υγεία και όλα τα άλλα γίνονται

38
Γενικά θέματα / Απ: Κουβεντούλα.
« στις: 23/12/2016, 12:50:40 »
Ζηλευετε επειδη ειμαι παντως καιρου και επειδη εχω μπαλκονι στο Βελγιο...

Με τέτοιο ψοφο και βράζεις?  Δε το χεις δαγκώνει ακόμα?

39
Βασικα χαλάρωσε...κανε οτι σου πε ο Κώστας και περιμενε. Είχες  εντονη και γρηγορη ζύμωση. Χαλαρά. Υπομονη και θα φτασει το στοχο. Αν δεν περάσουν 7 με 10 μερες δεν κΝεις τπτ

40
Διάφορα / Απ: Spread με μπλε τυρί
« στις: 11/12/2016, 00:54:16 »
Σίγουρα πλάκα κάνεις  :o . 25!!!!!!! μπράβο, δίαιτα με πρόγραμμα από διαιτολόγο ή δική σου?

Εννοείται με διαιτολογο...βλακειες θα κάνουμε? Φαντάσου ότι δεν έχω στερηθεί σχεδόν τίποτα από φαγητό.  Βέβαια κάτι τυριά,  αλλαντικά και τέτοια είναι εκτός μενού, αλλά τι 'ναι ο πόνος μπρος στα καλή, που έλεγε η γιαγιά μου.

41
Διάφορα / Απ: Spread με μπλε τυρί
« στις: 09/12/2016, 23:21:08 »
Αλήθεια λέτε ή αστειεύεστε τώρα? Όλοι σε δίαιτα? Τι δίαιτες είναι αυτές που κρατάνε μήνες?

Αν θες να χάσεις πολλά κιλά....έ κρατάνε μήνες.  Ως τώρα έχω χάσει 25... 8)   8) 8)

42
Διάφορα / Απ: Spread με μπλε τυρί
« στις: 08/12/2016, 20:41:44 »
Το ανακάλυωα τυχαία πριν λίγο καιρό, που είχα μπόλικο μπλε τυρί.

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Κάποιο μπλε τυρί (ροκφορ/γκοργκοντζόλα, στίλτον κλτ)
Κατίκι δομοκού
στραγγιστό γιαούρτι
ελαιόλαδο
πιπερι

τα ρίχνουμε όλα μαζί και ανακατέβουμε μέχρι να διαλυθεί το μπλε τυρί.

Αναλογίες: αναλογα την ένταση που θέλουμε να δώσουμε στο spread.

με πέθανες όμως τώρα...κάτσε να σταματήσω τη διαιτα...σε μερικούς μήνες και θα το δοκιμάσω.....μου έτρεξαν τα σάλια πάντως.ΜΠΡΑΒΟ...φαίνεται πολύ καλό.

43
Για να κάνεις ανακυκλοφορίας χρειάζεσαι αντλία....αλλιώς δε μπορεί το υγρό να ανέβει για να ξαναμπεί στην κατσαρόλα.  Εκτός κι αν έχεις κάτι άλλο για αυτή τη δουλειά.

44
δεν υπάρχει κάτι που να χωράει να περάσει μέσα από τόσο στενό σημείο...μόνο νερό/μπύρα υγρά γενικώς. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι με το pbw και μετά με κάποιο απολυμαντικό(προαιρετικά). Μια χαρά εισαι. Εγώ βάζω 10-12 λίτρα στην κατσαρόλα και κάνω ανακυκλοφορεία με αντλία για κανένα 20λεπτο και τέλος.

45
πάλι κανονίζετε? Το κερατο μου για δίαιτα... >:(

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 127