Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
2
Γενικά θέματα / Απ: Νομοθεσία για μικροζυθοποιια
« Τελευταίο μήνυμα από Brewmaster στις 21/02/2020, 12:52:19 »
Καλημέρα!
Αν και ασχολούμαι ακόμα με κιτακια, θα ήθελα να μάθω τι παίζει σχετικά με την νομοθεσία για άδεια μικρής ζυθοποιίας.
Αν γνωρίζει κάποιος από ΦΕΚ η αλλά επίσημα έγγραφα που μπορώ να ανατρέξω άς τα αναφέρει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :P

Δεν εχω κάτι στα χέρια μου, αλλά αν πάρεις ενα τηλέφωνο στο τοπικό τελωνείο ή χημείο, θα σε κατατοπίσουν.
3
Γενικά θέματα / Νομοθεσία για μικροζυθοποιια
« Τελευταίο μήνυμα από Nionios17 στις 19/02/2020, 01:33:23 »
Καλημέρα!
Αν και ασχολούμαι ακόμα με κιτακια, θα ήθελα να μάθω τι παίζει σχετικά με την νομοθεσία για άδεια μικρής ζυθοποιίας.
Αν γνωρίζει κάποιος από ΦΕΚ η αλλά επίσημα έγγραφα που μπορώ να ανατρέξω άς τα αναφέρει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :P
4
Γενικές ερωτήσεις. / Απ: Scaling συνταγής. Συμβουλές;
« Τελευταίο μήνυμα από pelargos στις 15/02/2020, 11:54:03 »
Ναι, όντως. Έχεις δίκιο.
5
Γενικές ερωτήσεις. / Απ: Scaling συνταγής. Συμβουλές;
« Τελευταίο μήνυμα από Brewmaster στις 15/02/2020, 10:15:48 »
Και το BU:GU μια παπάτζα μου ακούγεται και τι θέλω να πω με αυτό: Εφόσον μετράει αρχική πυκνότητα και όχι τελική, η αίσθηση πικράδας που θα πάρεις από το λυκίσκο είναι πολύ διαφορετική, έστω και αν τα IBU μένουν ίδια. Δλδ στην ίδια μπίρα με ίδιο OG και ίδια IBU (που σημαίνει ίδιο BU:GU), αν αλλάξει το FG θα έχεις πολύ διαφορετική αίσθηση στην πικράδα.
6
Γενικές ερωτήσεις. / Απ: Scaling συνταγής. Συμβουλές;
« Τελευταίο μήνυμα από pelargos στις 14/02/2020, 20:21:45 »
Δεν υπάρχει θέμα στεναχώριας :)
Ενννοείται πως τα λίτρα και ο εξοπλισμός είναι ο ίδιος.

Σκεφτόμουν μήπως κρατώντας το BU:GU ίδιο υπάρχει κάποια αναλογία που θα διατηρήσει τα γευστικά χαρακτηριστικά ίδια. Ουσιαστικά είναι εν μέρη αυτό που είπες κι εσύ, το να ανεβάσεις τα ποσοστά των ποσοτήτων.
 
Από την άλλη σκέφτομαι πως η πικράδα σε IBUs θα έπρεπε να είναι ίδια ανεξάρτητα από την αρχική πυκνότητα. Άρα δε χρειάζεται να ανεβάσω IBUs. Αλλά ναι, μάλλον είναι πολύ θεωρητικά όλα αυτά.

Όπως και να'χει ευχαριστώ για την απάντηση.
7
Γενικές ερωτήσεις. / Απ: Scaling συνταγής. Συμβουλές;
« Τελευταίο μήνυμα από Brewmaster στις 14/02/2020, 17:25:22 »
Θα σε στεναχωρήσω και δεν το θέλω.
Δυστυχώς δεν υπάρχει απάντηση. Θεωρητικα αν ανεβάσεις τα ίδια ποσοστά σε όλα, θα πλησιάσεις αρκετά αυτό που θες. Αλλά στην πράξη δεν πολύ ισχύει. Ίσως να χρειαστεί να μειώσεις τα ποσοστά του 1ου λυκίσκου και να αυξήσεις τους τελευταίους.
Και βέβαια μιλάμε πάντα για τον ίδιο εξοπλισμό, γιατί αν θεωρήσουμε ότι αλλάζεις και αυτό τότε μόνο η δοκιμή θα σου δείξει.
Trial & error που έλεγε και η γιαγιά μου.
8
Γενικές ερωτήσεις. / Scaling συνταγής. Συμβουλές;
« Τελευταίο μήνυμα από pelargos στις 13/02/2020, 22:33:21 »
Το ερώτημά μου είναι κάπως θεωρητικό. Αφορά στο πως κάνουμε scaling μιας συνταγής.

Για παράδειγμα, έστω πως έχω μια συνταγή με:

  • Βύνη Βάσης:1:90%
  • Βύνη 2:03%
  • Βύνη 3:03%
  • Βύνη 4:04%
και λυκίσκο
  • 60' AA1% x1 g
  • 20' AA2% x2 g
  • 10' AA3% x3 g
  • 0' AA4% x4 g
  • 0' AA5% x5 g
  • 0' AA6% x6 g
με OG: 1.050 και 35 IBUs

Εάν θέλω να κάνω πιο έντονη τη γεύση/αλκοόλ που δίνει η συνταγή αυτή (π.χ. 1.070) αλλά και να διατηρήσω την ισορροπία της συνταγής σε σχέση με το λυκίσκο. Να
Οκ με τις βύνες υπολογίζεται εύκολα η ποσότητα για να φτάσω την πυκνότητα που θέλω.

Με τους λυκίσκους τι κάνω;
Ανεβάζω τα IBUs ή τα κρατάω το ίδιο; Αν ανεβάζω πικράδα πόσο; 
Αυτό θα ήταν εύκολο, για τους λυκίσκους 1-3, που δίνουν IBU. Με το άρωμα τι γίνεται; Πως υπολογίζω τις ποσότητες;
9
Γενικά θέματα / Απ: Beer bartender awards 2020
« Τελευταίο μήνυμα από Mageloop στις 13/02/2020, 17:54:54 »
Ετοιμος!
Το έβαλα και στο Discord  ;)
10
Γενικά θέματα / Beer bartender awards 2020
« Τελευταίο μήνυμα από Brewmaster στις 13/02/2020, 09:52:31 »
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Beer Deli συμμετέχει στο διαγωνισμό Beer Bartender awards  στην κατηγορία Best Homebrew shop.
H ψήφος σας είναι σημαντική για εμάς.

https://beerbartenderawards.gr/vote/
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10