Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
Νέα μέλη / Απ: Καλησπέρα σε όλους
« Τελευταίο μήνυμα από Brewmaster στις 30/09/2020, 22:27:39 »
Καλώς τον Ανδρέα.
Κουράστηκα και μόνο που διάβασα το project σου, αλλά χαράς το κουράγιο σου. Αν θες βέβαια μπορείς να παραλήψεις το HTL και να βάλεις 2 γκαζιέρες για mash & boil, αλλά οκ.
Θα χρειαστείς τουλάχιστον 2 γκάζια (HTL & Boil) και καμιά αντλία. Το chiler και τα δοχεία πρέπει να είναι οκ για νορμάλ batch, δεν θα έχεις θέμα.
Βέβαια στο τέλος της ημέρας (στο καθάρισμα), θα κλάψεις λίγο αλλά θα το συνηθίσεις.
Όταν αργότερα πας σε κανα πιο αυτοματοποιημένο σύστημα (το ίδιο κόστος είναι), θα λές "τι έκανα τοσα χρόνια με τα παλιο γκάζια", χαχαχαχαχα
2
Νέα μέλη / Καλησπέρα σε όλους
« Τελευταίο μήνυμα από machine2669 στις 30/09/2020, 17:40:02 »
Καλησπέρα σε όλους ,

Είμαι ο Ανδρέας απο Ηλεία.
Έχοντας κανει μερικά κιτακια, λέω να ξεκινήσω σιγά σιγά με all grain.
Μπορω να παρω απο γνωστο μου 3 βαρέλια 50 L, και να τα κόψω. Σαν πλάνο εχω να κατασκευάσω ενα gravity tree, αλλα για αρχή θα τα βαλω στο τραπέζι. To 1ο βαρέλι θα ειναι HLT,
το 2ο mash tun με σπιραλ για φιλτρο, το 3ο για βράσιμο. θα φτιαξω και σε 3d printer αυτό: https://www.thingiverse.com/thing:2867323  για sparge. Εχω ενα γκάζι 7500W και αργοτερα θα παρω αλλο ενα. Έχετε κάποιες συμβουλές για το project? Ποιο ειναι το συνιστώμενο μεγεθος συνταγής?
Για immersion chiller 12 μετρα χαλκοσωληνα ειναι καλα?

Καλώς σας βρήκα!

3
Γενικά θέματα / Απ: Beer Deli Live
« Τελευταίο μήνυμα από Brewmaster στις 30/09/2020, 12:39:55 »
Σήμερα ξεκινάμε πάλι τα λάιβ.  Σας περιμένω για να τα πούμε. https://www.facebook.com/events/252310019440993/
4
Μπύρα / Απ: Grimbergen
« Τελευταίο μήνυμα από CaptainJimmyGR στις 19/09/2020, 12:49:32 »
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα μπω στο gf και θα βρω μια να κάνω όπως μ είπατε. Μόλις τελειώσει, θα αν πιστεύω πως αξίζει θα γράψω εδώ συνταγή

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

5
Μπύρα / Απ: Grimbergen
« Τελευταίο μήνυμα από nim στις 19/09/2020, 12:36:58 »
Δοκίμασα σε ένα σπίτι τη grimbergen blanche αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά κάποια συνταγή /κλώνο της για all grain. Έχει κάποιος κάτι ή κάποια παρόμοια συνταγή?

Ωραία είναι η blanche, γενικά τα αρώματά της παίζουν με περγαμόντο και μπαχαρικά (κυρίως κόλιανδρο).
Δοκίμασε να φτιάξεις μια wit όπως σου είπε και ο βρου και ρίξε λίγο κόλιανδρο και φλούδες από περγαμόντο (προσοχή μην ρίξεις πολύ γιατί μετά δεν θα πινεται)
6
Kit Brewing / Απ: 1ο κιτ-Dry hop με Kveik
« Τελευταίο μήνυμα από Brewmaster στις 18/09/2020, 19:41:29 »
Καλό είναι να είναι όρθιες οι φιάλες, για το ίζημα. Όλα τα άλλα είναι σωστά που λες.
7
Μπύρα / Απ: Grimbergen
« Τελευταίο μήνυμα από Brewmaster στις 18/09/2020, 19:40:10 »
Εγω δεν εχω κάτι στα υπόψη μου. Γιατι δεν κάνεις μια wit; Εχει χιλιάδες συνταγές στο νετ.
8
Μπύρα / Grimbergen
« Τελευταίο μήνυμα από CaptainJimmyGR στις 18/09/2020, 17:51:00 »
Δοκίμασα σε ένα σπίτι τη grimbergen blanche αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά κάποια συνταγή /κλώνο της για all grain. Έχει κάποιος κάτι ή κάποια παρόμοια συνταγή? 
9
Μπύρα / Απ: Κόκκινος Οκτώβρης - Irish red ale
« Τελευταίο μήνυμα από Brewmaster στις 18/09/2020, 10:36:18 »
US-05 της Fermentis
10
Kit Brewing / Απ: 1ο κιτ-Dry hop με Kveik
« Τελευταίο μήνυμα από giannisgr στις 18/09/2020, 10:35:36 »
Καλημέρα,
επανερχομαι μερικές μέρες μετα την εμφιάλωση. Ολα πήγανε καλά και τωρα περιμένω (υπομονετικά!!) να περασει ο 1 μήνας

 Ουσιαστικά αφηνω τις φιάλες σε σκιερό μέρος σε θερμοκρασία ζύμωσης(26-28 βαθμους μιας και ειχα kveik) για κάνα 10ημερο και μετά επειδη εχω ψυγειακι βαζω όσες χωρανε μεσα στο ψυγείο και τις υπολοιπες σε δροσερό και σκιερο μέρος για άλλες 20 μερες;;

 Επίσης αν στο ψυγειακι βαλω τις φιαλες οριζοντια χωρανε πιο πολλες, αλλά μηπως πρέπει να είναι κάθετα για να κάτσει κάτω η μαγιά;;;

Στάλθηκε από το SM-A202F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10