Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - hermes79

Σελίδες: [1]
1
Μπύρα / APA single hop Dr Rudi(All Grain)
« στις: 29/02/2016, 18:25:41 »
APA single hop(Dr.Rudi)
American Pale Ale
Σαββάτο έφτιαξα το starter και Κυριακή έβρασα
Ακόμα έχω αυτό το θέμα με το νερό δεν το υπολογίζω σωστά αλλά που θα μου πάει θα το βρώ!
Μια απλή συνταγή με single hop μπας και πάρω χαμπάρι λίγο τα αρώματα

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           21.0
Total Grain (kg):         5.150
Total Hops (g):           90.00
Original Gravity (OG):    1.048  (°P): 11.9
Final Gravity (FG):       1.012  (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV):  4.72 %
Colour (SRM):             9.1   (EBC): 17.9
Bitterness (IBU):         52.6   (Average - No Chill Adjusted)
Brewhouse Efficiency (%): 67
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
4.500 kg Thracian Aroma Pale Ale (Βεργίνα) (87.38%)
0.500 kg Thracian munich 1 (Βεργίνα) (9.71%)
0.150 kg Caramunich III (2.91%)

Hop Bill
----------------
10.0 g Dr.Rudi (NZ) Pellet (11% Alpha) @ 90 Minutes (First Wort) (0.5 g/L)
20.0 g Dr.Rudi (NZ) Pellet (11% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1 g/L)
30.0 g Dr.Rudi (NZ) Pellet (11% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.4 g/L)
30.0 g Dr.Rudi (NZ) Pellet (11% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1.4 g/L)

Misc Bill
----------------
3.0 g Irish Moss @ 10 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 65°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with Wyeast 1056 - American Ale

Notes
----------------
 
  6:00:47 AM : Prepare mash water 13.5 λίτρα
  6:49:50 AM : Mash για 60 λεπτά
  7:03:58 AM : Prepare sparge water 17.5 λίτρα
  7:54:18 AM : Μετάγγιση mashing water στον κάδο βρασμού
  8:13:17 AM : Sparge για 15 λεπτά
  8:31:35 AM : Μετάγγιση sparge water  στον κάδο βρασμού
  9:12:51 AM : Preboil Gravity 1044 στα 24,5 λίτρα (έπρεπε να είχα 26,5)
  9:22:13 AM : Τσίτα τα γκάζια όπως λέει και ο φίλος Σωτήρης
  9:28:49 AM : Πρώτος λυκίσκος(First Wort)
  9:54:07 AM : Έναρξη βρασμού
 10:39:48 AM : Δεύτερος λυκίσκος
 10:44:25 AM : Irish moss
 10:53:48 AM : whirlpool και ο τρίτος λυκίσκος

Μετά τις αναλυτικές οδηγίες του Πολ κατάφερα το whirlpool και η μπύρα βγήκε πεντακάθαρη (thanks)
Η μπυρίτσα κρύωσε σε μπετόνι και σήμερα έπεσε μέσα και η υγρή στην οποία είχε γίνει 2 λιτρο starter





Recipe Generated with BrewMate

2
Μπύρα / Old Bridge Imperial Stout(All Grain)
« στις: 31/01/2016, 15:38:59 »
Η βρασιά έγινε το πρωί με κάποια ψιλοπροβληματάκια αλλά τα καταφέραμε τελικά(πιστεύω).
Η ερώτηση μου...πρέπει να κάνω οπωσδήποτε starter στην υγρή?Δεν έχω DME πάλι).Και η 2 ερώτηση παίζουν δυο M42 να τις βάλω όλες?

Old Bridge
Russian Imperial Stout

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           23.0
Total Grain (kg):         10.139
Total Hops (g):           110.00
Original Gravity (OG):    1.091  (°P): 21.8
Final Gravity (FG):       1.023  (°P): 5.8
Alcohol by Volume (ABV):  8.94 %
Colour (SRM):             39.2   (EBC): 77.2
Bitterness (IBU):         100.6   (Average - No Chill Adjusted)
Brewhouse Efficiency (%): 67
Boil Time (Minutes):      75

Grain Bill
----------------
8.000 kg Maris Otter Pale (78.9%)
1.000 kg Thracian Aroma Pale Ale (Βεργίνα) (9.86%)
0.250 kg Carafa I (2.47%)
0.250 kg CaraHell (2.47%)
0.250 kg Roasted Barley (2.47%)
0.110 kg Flaked Oats (1.08%)
0.107 kg Black Patent (1.06%)
0.087 kg Crystal 50 (Viking) (0.86%)
0.085 kg Caramunich II (0.84%)

Hop Bill
----------------
30.0 g Magnum Pellet (15% Alpha) @ 70 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
20.0 g Magnum Pellet (15% Alpha) @ 40 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
30.0 g Northern Brewer Pellet (7.8% Alpha) @ 25 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
30.0 g Northern Brewer Pellet (7.8% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.3 g/L)

Misc Bill
----------------
2.9 g Irish moss @ 10 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 68°C for 90 Minutes.
Fermented at 22°C with British Ale 1098 & Mangrove Jacks M42



Recipe Generated with BrewMate

3
Μπύρα / Black IPA(All Grain)
« στις: 11/01/2016, 22:06:20 »
Τρίτο batch με τον καινούργιο εξοπλισμό και παρέα με τον μπατζανάκη πάμε δυναμικά με 74% effeciency παρακαλώ!!


Crazy waters (Black IPA)

Original Gravity (OG): 1.060  (°P): 14.7
Final Gravity (FG):    1.010  (°P): 2.6
Alcohol (ABV):         6.51 %
Colour (SRM):          28.2   (EBC): 55.6
Bitterness (IBU):      86.9   (Average - No Chill Adjusted)

64% Thracian Aroma Pale Ale (Βεργίνα)
11.3% Maris Otter Malt
4.8% Carafa I malt
4.8% Caramunich II
4.8% Crystal 50 (Viking)
3.1% Brown Sugar, Light
3.1% Honey
2.5% Flaked Oats
1.6% Black Patent

1.3 g/L Columbus pellets (14.3% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
1.3 g/L Chinook (11% Alpha) @ 15 Minutes (Boil)
1.3 g/L Cascade (7.8% Alpha) @ 5 Minutes (Boil)
1.3 g/L Columbus pellets (14.3% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop)

0.2 g/L Irish Moss @ 10 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 65°C for 90 Minutes. Boil for 60 Minutes

Fermented at 22°C with Mangrove Jack's US West Coast M44

4
Μπύρα / Red Ale(All Grain)
« στις: 06/01/2016, 07:20:28 »
Η παρακάτω συνταγή προοριζόταν για Engish red ale κάτι σε brewdog 5am αλλά οι λυκίσκοι χάθηκαν κάπου στο δρόμο  :(
Η μπύρα έχει εμφιαλωθεί εδώ και 2 εβδομάδες.Έχει μια ωραία πικρίλα αλλά από αρώματα είναι flat,ότι δίνει σε γεύση τα έχει πάρει από τις βύνες οι λυκίσκοι δεν φάνηκαν καθόλου
Περιμένω παρατηρήσεις!!!

Brew Method: All Grain
Style Name: Extra Special/Strong Bitter (ESB)
Boil Time: 60 min
Batch Size: 20 liters (fermentor volume)
Boil Size: 30.8 liters
Boil Gravity: 1.035
Efficiency: 58% (brew house)
No Chill: 15 minute extended hop boil time

STATS:
Original Gravity: 1.054
Final Gravity: 1.009
ABV (standard): 5.95%
IBU (tinseth): 64.21
SRM (morey): 9.94

FERMENTABLES:
4.28 kg - United Kingdom - Maris Otter Pale (71.7%)
0.95 kg - American - Pale 2-Row (15.9%)
0.5 kg - German - Melanoidin (8.4%)
0.12 kg - Finland - Crystal Malt 50 (2%)
0.12 kg - German - CaraMunich II (2%)

HOPS:
15 g - Challenger, Type: Pellet, AA: 8.5, Use: Boil for 60 min, IBU: 19.29
30 g - Willamette, Type: Pellet, AA: 4.5, Use: Boil for 30 min, IBU: 17.95
25 g - Goldings, Type: Pellet, AA: 4.5, Use: Boil for 5 min, IBU: 9.87
25 g - Northern Brewer, Type: Pellet, AA: 7.8, Use: Boil for 5 min, IBU: 17.1
25 g - Challenger, Type: Pellet, AA: 8.5, Use: Dry Hop for 10 days
25 g - Goldings, Type: Pellet, AA: 4.5, Use: Dry Hop for 10 days

MASH GUIDELINES:
1) Infusion, Temp: 65 C, Time: 60 min, Amount: 17.9 L
2) Sparge, Temp: 75 C, Time: 10 min, Amount: 19.3 L
Starting Mash Thickness: 3 L/kg

OTHER INGREDIENTS:
5 g - irish moss, Time: 10 min, Type: Other, Use: Boil

YEAST:
Fermentis / Safale - English Ale Yeast S-04
Starter: No
Form: Dry
Attenuation (custom): 81%
Flocculation: High
Optimum Temp: 12.22 - 25 C
Fermentation Temp: 22 C
Pitch Rate: 0.75 (M cells / ml / deg P)

5
Μαγιά / Μυρωδιά μαγιας
« στις: 22/11/2015, 07:46:56 »
Καλημέρα παιδιά.Έκανα πριν 3 μέρες το πρώτο μου σταρτερ και η μυρωδιά του ήταν ακριβώς όπως η μυρωδιά του μούστου.Τώρα που ζυμώνει την μπύρα οι μυρωδιές που βγαίνουν απ την αεροπαγίδα δεν είναι ευχάριστες.Έχει κανένας εμπειρία από φρέσκια μαγιά να μου πεί?

Η μαγιά είναι η wyeast 3787

6
Γενικές ερωτήσεις. / Αποτυχία mashing
« στις: 17/11/2015, 16:15:12 »
Καλησπέρα.Εχθές είχα αποτυχία στο mashing διότι χάλασε το θερμόμετρο.Το αποτέλεσμα αντί για 1075 OG να έχω 1042 και τώρα τι κάνω?Καμια ιδέα?Θα έφτιαχνα καινούργια αλλά είναι έτοιμο και το στάρτερ

7
Μπύρα / Δοκιμή για Tripel
« στις: 20/10/2015, 21:35:33 »
Κάπως έτσι την βρήκα και λέω να την δοκιμάσω(ελπίζω να μην με αφορίσουν οι μοναχοί).Τι λέτε?Κάποια αλλαγή-προσθήκη?

Original Gravity (OG): 1.075  (°P): 18.2
Final Gravity (FG):    1.016  (°P): 4.1
Alcohol (ABV):         7.71 %
Colour (SRM):          4.8   (EBC): 9.5
Bitterness (IBU):      26.7   (Average - No Chill Adjusted)

89% Pilsner
8% Dextrose
3% Carahell

0.8 g/L East Kent Golding (4.7% Alpha) @ 90 Minutes (Boil)
0.8 g/L East Kent Golding (4.7% Alpha) @ 45 Minutes (Boil)
0.8 g/L East Kent Golding (4.7% Alpha) @ 15 Minutes (Boil)
0.8 g/L East Kent Golding (4.7% Alpha) @ 5 Minutes (Boil)

0.3 g/L Irish Moss @ 10 Minutes (Boil)
0.3 g/L Gelatin @ 5 Days (Secondary)

Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes. Boil for 90 Minutes

Fermented at 24°C with Wyeast 3787 - Trappist High Gravity


Recipe Generated with BrewMate


8
Λυκίσκος / Tί είναι καλύτερο?
« στις: 10/09/2015, 17:51:55 »
Καλησπέρα.Είχα φτιάξει πρίν 6 μήνες μια IPA έτοιμο κιτ της bulldog και είχα κάνει dry hopping.Την προηγούμενη εβδομάδα βρήκα το τελευταίο μπουκαλάκι που είχε μείνει και όλο χαρά έβαλα να την απολαύσω.Δυστυχώς όμως τα αρώματα είχαν εξαφανιστεί. Τί είναι καλύτερο?dry hopping ή λυκίσκοι στο τέλος του βρασμού?

9
Μπύρα / imitation saison
« στις: 08/09/2015, 17:56:02 »
Έκανα την απόπειρα να φτιάξω μια τύπου saison μιας και η θερμοκρασία στο σπίτι είναι υψηλή.Η ζύμωση ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα 31/8  με belgian ale της Mangrove στους 32oC.   OG.1050
Σήμερα πήρα μια μέτρηση 1002 κι έκανα μετάγγιση με προσθήκη ζελατίνας.
Ερωτήσεις.Πόσες μέρες να την αφήσω μέχρι την εμφιάλωση?Δεν μου έχει τύχει ποτέ τόσο λίγο FG.Υπάρχει περίπτωση να κατέβει κι άλλο?

10
Extract & Partial Mash / 1o MX κι εγώ!
« στις: 21/07/2015, 16:13:44 »
Την Κυριακή έκανα κι εγώ το πρώτο μου ΜΧ με μια weiss 15λτ.Όλα πήγαν καλά με το βράσιμο κτλ.Το μόνο πρόβλημα ήταν η θερμοκρασία στον κάδο ζύμωσης.Εχθές το μεσημέρι έφτασε 32.Έβαλα τον κάδο μέσα σε έναν άλλο μεγαλύτερο (μπέν μαρί)και με πάγο και παγωμένο νερό κατέβασα την θερμοκρασία στους 28 και μέχρι σήμερα προσπαθώ να το κρατήσω κάπου εκεί μέχρι 30.Μπουρμπουλύθρες ούτε για δείγμα.Θα πάρω μέτρηση αύριο αλλά πείτε κι εσείς καμια γνώμη ή καμια πατέντα!!

Ευχαριστώ Ερμής!

11
Νέα μέλη / newbie
« στις: 07/06/2015, 19:34:15 »
Καλησπέρα παιδιά.Ερμής λέγομαι και είμαι απο Χαλκίδα νέος στον χώρο του brewing ακόμα παίζω με τα έτοιμα κιτ.Ελπίζω του χρόνου να ξεκινήσω κι εγώ να φτιάχνω την δικιά μου μπύρα!!!

Σελίδες: [1]