Αποστολέας Θέμα: Λακτοζη  (Αναγνώστηκε 1287 φορές)

Γιαννης7720

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 102
    • Προφίλ
Λακτοζη
« στις: 23/11/2012, 00:42:13 »
Σε τι ειδος μπυρας θα μπορουσα να βαλω λακτοζη? Υπαρχει περιορισμος ή σε οποια μπυρα θελω να δωσω γλυκια γευση θα την χρισημοποιησω?( Για να δωσει γλυκια γευση η λακτοζη ειναι ετσι? :P Μην κανω κανα λαθος...)

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.592
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Λακτοζη
« Απάντηση #1 στις: 23/11/2012, 08:12:23 »
Η λακτόζη δεν είναι πολύ γλυκιά. Σου δίνει μια αίσθηση γάλακτος, και αυξάνει το σώμα. Συνήθως την βάζουμε σε milk stout, αλλά αν έχεις κάποια άλλη ενδιαφέρουσα συνταγή βάλτη.
Turn the page.....

DIVER

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.152
    • Προφίλ
Απ: Λακτοζη
« Απάντηση #2 στις: 23/11/2012, 08:27:52 »
Αν θες μόνο λίγη γλύκα και σώμα στη μπύρα, χωρίς τη ''γαλατίλα'', τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαλτοδεξτρίνη που επίσης είναι αζύμωτη από τη μαγιά της μπύρας.

Γιαννης7720

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 102
    • Προφίλ
Απ: Λακτοζη
« Απάντηση #3 στις: 23/11/2012, 15:54:30 »
Η λακτόζη δεν είναι πολύ γλυκιά. Σου δίνει μια αίσθηση γάλακτος, και αυξάνει το σώμα. Συνήθως την βάζουμε σε milk stout, αλλά αν έχεις κάποια άλλη ενδιαφέρουσα συνταγή βάλτη.
  Για να εχω καποια συνταγη ειναι πολυ νωρις ακομα ^-^. Ελεγα μηπως την βαλω σε κανα κιτ αλλα ας δοκιμασω πρωτα αυτες που εκανα και βλεπουμε. Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Γιαννης7720

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 102
    • Προφίλ
Απ: Λακτοζη
« Απάντηση #4 στις: 23/11/2012, 15:55:45 »
Αν θες μόνο λίγη γλύκα και σώμα στη μπύρα, χωρίς τη ''γαλατίλα'', τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαλτοδεξτρίνη που επίσης είναι αζύμωτη από τη μαγιά της μπύρας.
Ποτε την βαζουμε πριν την εμφιαλωση ή στο ξεκινημα της ζυμωσης?

DIVER

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.152
    • Προφίλ
Απ: Λακτοζη
« Απάντηση #5 στις: 23/11/2012, 17:39:43 »
Αν θες μόνο λίγη γλύκα και σώμα στη μπύρα, χωρίς τη ''γαλατίλα'', τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαλτοδεξτρίνη που επίσης είναι αζύμωτη από τη μαγιά της μπύρας.
Ποτε την βαζουμε πριν την εμφιαλωση ή στο ξεκινημα της ζυμωσης?

Ή στην αρχή ή στο secondary εάν θες να έχεις αξιόπιστες μετρήσεις με το πυκνόμετρο.

Γιαννης7720

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 102
    • Προφίλ
Απ: Λακτοζη
« Απάντηση #6 στις: 23/11/2012, 19:01:44 »
  ''secontary''εννοεις στην μεταγγιση για να καθαρισει ετσι??

Boozer

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 389
  • Οταν πίνουμε δεν τρώμε !!!
    • Προφίλ
Απ: Λακτοζη
« Απάντηση #7 στις: 23/11/2012, 19:13:01 »
αυτό εννοεί...... είχε κ στο χωριό του secondary :P

DIVER

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.152
    • Προφίλ
Απ: Λακτοζη
« Απάντηση #8 στις: 23/11/2012, 19:14:43 »
  ''secontary''εννοεις στην μεταγγιση για να καθαρισει ετσι??

Ακριβώς.  ;)

Είναι ευκολία να τη βάλεις απ'την αρχή, αλλά μετά το OG και FG που θα μετρήσεις θα είναι πλασματικά γιατί θα περιέχουν και τα αζύμωτα της λακτόζης ή μαλτοδεξτρίνης.

DIVER

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.152
    • Προφίλ
Απ: Λακτοζη
« Απάντηση #9 στις: 23/11/2012, 19:15:35 »
αυτό εννοεί...... είχε κ στο χωριό του secondary :P

Ρε ξέρεις τι ξύλο έχω φάει απ΄τη γιαγιά μου για να μάθω να λέω secondary;
« Τελευταία τροποποίηση: 23/11/2012, 19:17:46 από DIVER »

Boozer

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 389
  • Οταν πίνουμε δεν τρώμε !!!
    • Προφίλ
Απ: Λακτοζη
« Απάντηση #10 στις: 23/11/2012, 19:17:12 »
Το κατάλαβα ρε απ τα σημάδια  :) :)

Γιαννης7720

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 102
    • Προφίλ
Απ: Λακτοζη
« Απάντηση #11 στις: 23/11/2012, 19:33:44 »
Τι ποσοτητα μαλτοδεξτρινη θα προτεινατε για ισσοροπημενη γευση? Να μην ειναι 'μελι' αλλα να αφηνει μια γλυκα..ειχα δοκιμασει μια μπυρα αλλα δεν θυμαμε ποια..ειχα πιει λιτρα.!.!.!

DIVER

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.152
    • Προφίλ
Απ: Λακτοζη
« Απάντηση #12 στις: 23/11/2012, 19:40:36 »
H μαλτοδεξτρίνη έχει πολύ ''απαλή'' γλύκα. Πιστεύω οτι μέχρι 500γρ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανάλογα πάντα βέβαια και με το είδος της μπύρας που θα φτιάξεις.

Γιαννης7720

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 102
    • Προφίλ
Απ: Λακτοζη
« Απάντηση #13 στις: 23/11/2012, 19:45:53 »
Export stout τις Muntons σκεφτομαι να κανω μολις αδειαση ο καδος. Η πικρα που εχει θα ταιριαξει με την γλυκα?

DIVER

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.152
    • Προφίλ
Απ: Λακτοζη
« Απάντηση #14 στις: 23/11/2012, 20:20:15 »
Αφού θα φτιάξεις stout, χρησιμοποίησε τότε λακτόζη. Με μισό κιλό θα φτιάξεις μια milk stout.  ;)